DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Nedēļas nogales vējš lauzis kokus arī Valmierā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Oktobra pēdējā nedēļas nogalē stiprais vējš lauzis kokus arī Valmierā. Policija saņēmusi reģistrētu informāciju par 19 vēja nolauztiem lieliem kokiem vai to zariem. Pirmdien tiek turpināta koku atlieku savākšana.

Pēc lielajām vēja brāzmām Valmierā nolauzti divi koki Dzirnavu ezeriņa krastā. Liels koks nolauzts Palejas un Lucas ielas krustojumā pie memoriāla, savukārt liels zars nolūzis Palejas ielā pret bērnudārzu “Ābelīte”. Palejas ielā pie Tērbatas ielas nolūzusi liepa. Liels zars nolūzis arī Dīvaliņa ielā pret automašīnu stāvlaukumu. Linarda Laicena ielā nolūzusi liepa, un Jāņa Daliņa ielā pie stadiona sētas stūra – egle. Raiņa ielā pie AS “Latvenergo” galvenās ēkas nolūzis liels zars, savukārt pie caurtekas grāvī – koks. Jāņparka stūrī pie Upes un Jāņparka ielu krustojuma nolūzis koks, kā arī koks nolūzis Cēsu ielā, braucot no centra, pirms tilta pār Gauju. Koks un vairāki zari nolauzti arī gravā pie Rīgas ielas 50. Un koks nolauzts arī uz Rūpniecības ielas pie Valmieras Pārgaujas sākumskolas. Koks lūzis arī Mazajā Stacijas ielā, kā arī aiz veselības centra “Bastions”.

Šo koku un to zaru savākšanu nodrošina SIA “Valmieras Namsaimnieks” Valmieras pilsētas pašvaldības uzdevumā. Taču arī privātu īpašnieku teritorijās lūzuši lieli koki – tādi ir koks pie Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcas un Rūpniecības ielā 34. Bojājot ēkas jumtu, nolūzis koks arī īpašumā Graudu ielā.

Valmiera ir pilsēta, kurā lielu un vecu koku netrūkst. To uzturēšanu un sakopšanu nodrošina zemes īpašnieks, kura teritorijā koks atrodas. Pilsētas publiskajā teritorijā par koku kopšanu rūpējas Valmieras pilsētas pašvaldība. Taču, lai pilsēta būtu drošāka, arī Valmieras iedzīvotāji ir aicināti ziņot par pilsētas teritorijā augošiem bīstamiem un bojātiem kokiem, zvanot pa tālruni 8484, ziņojot pašvaldības mājaslapas www.valmiera.lv sadaļā “E-ziņojums par problēmu infrastruktūrā” vai mobilās lietotnes “Mana Valmiera” sadaļā “Ierosinājumi”.

Zemes gabala īpašniekam pirms plānotās koka vainaga sakopšanas vai nepieciešamības gadījumā – nozāģēšanas, nepieciešams plānotos darbus pieteikt apsekošanai pašvaldības Koku novērtēšanas komisijai. Tas darāms, aizpildot pašvaldības mājaslapas www.valmiera.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Dokumenti” – “Iesniegumu veidlapas” atrodamo pieteikuma veidlapu “Iesniegums koku ciršanas atļaujas saņemšanai”. Saņemot iesniegumu, pašvaldības Koku novērtēšanas komisija apsekos pieteikto koku, izvērtējot pieteikuma pamatojumu un pieņemot lēmumu par koka uzturēšanai veicamajām darbībām. 

Pēc lielā vēja Valmierā uz pilsētas ietvēm ir arī daudz nolūzušu mazāku zaru un netīrumu. Gatavojoties valsts svētku svinībām, valmierieši ir aicināti sakopt arī īpašumiem piegulošās teritorijas, notīrot ietves no vēja radītajiem netīrumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI