DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas
1
1

Baltijas valstu aizsardzības ministri vienojas par jaunu BALTNET darbības konfigurāciju

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 24. oktobrī, Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Lietuvas aizsardzības ministrs Raimunds Karoblis un Igaunijas aizsardzības ministrs Jiri Luiks parakstīja starpvalstu vienošanos par Baltijas gaisa telpas novērošanas tīkla un kontroles sistēmas (BALTNET) jaunās darbības konfigurācijas ieviešanu.

“Šis līgums ir noslēdzošais posms sāktajiem darbiem, kas veikti, lai katra Baltijas valsts varētu pārņemt gaisa telpas kontroles vadību, tādējādi samazinot ievainojamību un paaugstinot kopējo Baltijas valstu gaisa telpas drošību,” gandarījumu par parakstīto līgumu pauž aizsardzības ministrs A.Pabriks.

Līdz šim BALTNET struktūrā darbojās viens kontroles un ziņošanas centrs Karmalevā, Lietuvā. Savukārt aizsardzības ministru parakstītā starpvalstu vienošanās paredz izveidot trīs atsevišķus nacionālos kontroles un ziņošanas centrus.

BALTNET mērķis ir stiprināt Latvijas, Lietuvas un Igaunijas nacionālās gaisa telpas suverenitāti, pastāvīgi izmantojot nacionālos gaisa telpas novērošanas līdzekļus un gaisa spēku vadības un kontroles sistēmas, tādējādi veicinot NATO gaisa telpas integritātes saglabāšanu.

Kā ziņots, aizsardzības ministrs A.Pabriks 24. un 25. oktobrī piedalās Briselē notiekošajā NATO aizsardzības ministru sanāksmē, kuras laikā aizvadījis divpusēju tikšanos ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu (Jens Stoltenberg), ticies ar Igaunijas, Dānijas un Vācijas aizsardzības ministriem, kā arī piedalījies Kanādas vadītās paplašinātās kaujas grupas valstu ministru sanāksmē.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI