DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

A. Pelšs ar Ungārijas kolēģi pārrunā abu valstu sadarbību un starptautiskās aktualitātes

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 23. oktobrī valsts sekretārs Andris Pelšs tikās ar Ungārijas Ārlietu un tirdzniecības lietu ministrijas informācijas un valsts tēla veidošanas jautājumu valsts sekretāru Tamāšu Menceru(Tamás Menczer).A. Pelšs un T. Mencers pārrunāja abu valstu divpusējās attiecības, sadarbību drošības stiprināšanā, aktuālos Eiropas Savienības un kaimiņu valstu attiecību jautājumus.

A. Pelšs atzīmēja abu valstu labās attiecības, aktīvo un regulāro politisko dialogu un uzsvēra kopīgās intereses to attīstīt ne tikvien divpusējā līmenī, bet arī sadarbību turpināt reģionālajos formātos.

Valsts sekretārs A. Pelšs pateicās Ungārijai par ieguldījumu drošības stiprināšanā, piedaloties NATO Gaisa telpas patrulēšanas operācijā Baltijas valstīs. A. Pelšs pauda gandarījumu par Ungārijas vēlmi pievienoties NATO Stratēģiskās komunikācijas centram un lēmumu deleģēt pastāvīgam darbam ungāru ekspertu.

T. Mencers uzsvēra: “Ungārija un Latvija ir sabiedrotie NATO un partneri Eiropas Savienībā, mums ir labi kontakti, un mēs vēlamies tos attīstīt.”

Amatpersonas apsprieda jaunās Eiropas Komisijas apstiprināšanas gaitu, likuma varas jautājumus, migrāciju, breksitu un daudzgadu budžetu. Abi valstu sekretāri uzsvēra, ka migrācijas politikā svarīga ir ES ārējo robežu saglabāšana, sadarbība ar trešajām valstīm un efektīva pārvietošanas politika. Sarunā par daudzgadu budžetu tika akcentēta nepieciešamība paredzēt pietiekamu finansējumu Kohēzijas politikai un nodrošināt lauksaimniecības tiešmaksājumu taisnīgu izlīdzināšanu. Nozīmīga ir ES daudzgadu budžeta savlaicīga apstiprināšana.

Informācijai

T. Mencers vizītē Latvijā uzturēsies līdz 24. oktobrim, vadot  Ungārijas delegāciju Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras kopīgi rīkotajā 17+1 formāta Augsta līmeņa konferencē par tūrisma jautājumiem, kas šodien, 23. oktobrī,  notiek Rīgā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI