DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Noteiks papildu ierobežojumu Saeimas deputāta amata savienošanai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Juridiskā komisija trešdien, 23.oktobrī, galīgajam lasījumam Saeimā atbalstīja likumprojektu, kas paredz noteikt ierobežojumu, kādā Saeimas deputāts, Ministru prezidents un viņa biedrs, ministrs, īpašu uzdevumu ministrs un parlamentārais sekretārs var savienot darbu ar citiem amatiem biedrībās, nodibinājumos un sociālajos uzņēmumos.

Likumprojekts paredz noteikt, ka minētās valsts amatpersonas amatu biedrībā, nodibinājumā vai sociālajā uzņēmumā varēs ieņemt tikai ar noteikumu, ka par to nesaņem atalgojumu.

Šāds nosacījums nepieciešams, lai novērstu interešu konfliktu, jo minētajām organizācijām var būt arī saimnieciski vai citi mērķi, kas var ietekmēt valsts amatpersonas amata pienākumu veikšanu, teikts likumprojekta anotācijā.

Sabiedrībai ne vienmēr ir iespējams uzzināt, kā tiek finansētas biedrības, tajā skaitā arī tās, no kurām finansējumu saņem augstākās valsts amatpersonas. Līdz ar to pastāv risks, ka valsts amatpersona saņem atalgojumu no organizācijām, kuru darbība ir pretrunā Latvijas interesēm vai kuru pārstāvniecība tiek slēpti lobēta, iepriekš norādīja komisijas priekšsēdētāja Juta Strīķe.

Paredzēts, ka likuma grozījumi stāsies spēkā 2020.gada 1.jūlijā. Tie vēl galīgajā lasījumā jāatbalsta Saeimai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI