DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

VP Ventspilī uz aizdomu pamata par nelikumīgu alkohola izgatavošanu aizturēja sievieti

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šā gada maijā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas konstatēja, ka kāda Ventspils iedzīvotāja izgatavo, glabā un realizē alkoholiskos dzērienus. Valsts policijā par nelegālo alkoholisko dzērienu izgatavošanas un glabāšanas faktu tika uzsākta administratīvā lietvedība, savukārt par realizācijas faktu – kriminālprocess, kura izmeklēšana jau ir pabeigta un tas nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Sievietes īpašumā Ventspilī tika izņemts nelikumīgais alkohols – aptuveni 6 litri un brāga – trīs 10 litru tilpumu spaiņi, par ko Valsts policijā tika uzsākta administratīvā lietvedība. Tāpat sievietes īpašumā tika konstatēta un alkoholisko dzērienu izgatavošanas rīks. Aizdomās turētā sieviete iepriekš nav sodīta un savu vainu atzīst. Sievietei par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu un glabāšanu tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols un uzlikts naudas sods – 400 eiro.

Savukārt par alkoholiskā dzēriena tirgošanu tika uzsākts kriminālprocess par nelegāli izgatavotu alkoholisko dzērienu vai spirtu saturošu šķidrumu, kuri nav alkoholiskie dzērieni, bet kurus piedāvā kā alkoholiskos dzērienus, realizāciju. Par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Soda apmēru noteiks tiesa.

Valsts policija informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti Valsts policija informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.

Atgādinām, ka ziņot var pa tālruni 110, kā arī zvanot uz VP uzticības tālruni 67075444 (šis ir automātiskais atbildētājs, tāpēc informāciju precīzi jādefinē). Ziņot var arī, vēršoties policijas iecirknī un vēl viena iespēja ir Valsts policijas mājaslapā (www.vp.gov.lv) atzīmēt kartē to vietu vai ailītē ierakstot precīzu adresi, kurā pēc jūsu informācijas notiek nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI