DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Liepājā notiks pasaules diktāta rakstīšanas svētki

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai attīstītu latviešu valodas rakstītprasmi, audzinātu cieņu pret valsts valodu un saliedētu sabiedrību, sestdien, 9. novembrī, plkst. 12.00 Liepājas Universitātē ikviens interesents tiek aicināts piedalīties V pasaules diktāta latviešu valodā rakstīšanas svētkos.

Iniciatīvas mērķis ir attīstīt prasmi rakstīt latviski, audzināt cieņu pret dzimto valodu, veidot ciešāku saikni ar ārzemēs dzīvojošiem latviešiem, saliedēt sabiedrību, kā arī aicināt cittautiešus labāk apgūt latviešu valodu. Diktāta rakstīšana ir brīvprātīgs bezmaksas pasākums, kurš vienlaikus norisināsies visā pasaulē un kurā drīkst piedalīties jebkurš interesents. Turklāt to var rakstīt arī anonīmi, ja persona nevēlas norādīt savu vārdu.

Lai rakstītu diktātu klātienē Liepājā, vai kādā citā no 9 Latvijas pilsētām, interesentus aicinām pieteikties lapā www.raksti.org, bet rakstīt diktātu tiešsaistē varēs tajā pašā vietnē bez iepriekšējas reģistrācijas. Tekstu īpaši šim nolūkam ir radījusi rakstniece Nora Ikstena, tiešsaistē to diktēs aktieris Vilis Daudziņš. Savukārt klātienē, Liepājas Universitātē, diktātu lasīs vēstures skolotāja Irisa Otrupe, Latvijas armijas vēstures notikumu restaurators Karostā Normunds Krafts un Karostas Glābšanas biedrības valdes locekle Monta Krafte. Kamēr tiks laboti diktāti, muzikālo priekšnesumu būs sagatavojusi postfolka apvienība “Saule i tuvāk”. Interesenti, kuri būs rakstījuši diktātu klātienē, ar sava darba kļūdu labojumu varēs iepazīties tai pašā dienā, pasākuma noslēgumā.

Ap 300 vārdu garā diktāta teksta atbilstību latviešu valodas normām ir pārbaudījusi un apstiprinājusi Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Latvistikas un baltistikas nodaļas profesore Andra Kalnača, kā arī Latviešu valodas aģentūra.

Liepājniekiem šis ir jau sestais gads, kad kopīgi rakstot diktātu, ikviens var pārbaudīt savas rakstīšanas prasmes.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI