DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Baltijas, Ziemeļvalstu un ASV eksperti Rīgā apspriež kiberdrošību

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 21. oktobrī Rīgā notika Baltijas, Ziemeļvalstu (NB8) un ASV kiberdrošības ekspertu e‑PINE sanāksme (Paplašinātā partnerība Ziemeļeiropā/Enhanced Partnership in Northern Europe), kurā sanāksmes dalībnieki diskutēja par starptautisko kiberdrošības politiku. Īpaša uzmanība tika veltīta kiberdrošības aktivitātēm Eiropas Savienībā (ES), tostarp 5G tīkla kontekstā, un ar kiberdrošību saistītiem procesiem ANO, kur nepieciešama dalībvalstu aktīva un vienota pieeja, lai sekmētu valstu atbildīgu uzvedību kibertelpā. Eksperti atzinīgi novērtēja NATO un ES sadarbību kiberdrošības jomā.

e-PINE sanāksmes dalībnieki diskutēja par vēlēšanu drošību, digitālo drošību un cilvēktiesībām, uzsverot to piemērojamību kā fiziskā, tā virtuālā telpā. Nopietnas bažas rada citu valstu atbalstītas ļaunprātīgas un kaitnieciskas darbības kibertelpā, tāpēc ar kiberdrošību saistīti jautājumi turpina ieņemt būtisku lomu starptautiskajā drošības politikā.

Sanāksmē tika pārrunātas arī aktualitātes pārstāvētajās valstīs, Latvijai prezentējot jauno kiberdrošības stratēģiju 2019.-2022. gadam.

Informācijai

e-PINE iniciatīva tika uzsākta 2003. gadā, lai pastiprinātu ASV sadarbību ar Baltijas valstīm un Ziemeļvalstu reģionu. e-PINE galvenie sadarbības virzieni ir drošības politika, kaimiņpolitika un ekonomisko attiecību attīstība. Kopš 2014. gada NB8+ASV kiberdrošības e-PINE pasākums notiek ik gadu kādā no formāta dalībvalstīm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI