DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Pasniegs Ministru kabineta balvu par ieguldījumu Latvijas attīstībā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 22. oktobrī, valdība atbalstīja Ministru kabineta balvas piešķiršanu 6 izcilām personībām par nozīmīgiem darbiem vai nopelniem Latvijas valsts attīstībā, saimnieciskajā vai sabiedriskajā darbībā vai citās valstij nozīmīgās jomās. Ministru kabineta balva ir Latvijas valdības augtākais apbalvojums – nākamais augstākais aiz Triju Zvaigžņu ordeņa.

2019. gadā Ministru kabineta balvu pasniegs:

  • Valodniekam, folkloristam, pedagogam un sabiedriskajam darbiniekam Austrim Grasim par nozīmīgu ieguldījumu latviešu kopienas veidošanā un latviskās identitātes stiprināšanā.
  • Disidentei un Latvijas neatkarības cīnītājai Lidijai Lasmanei par mūža ieguldījumu demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts attīstībā, stiprinot nacionālās kultūras un morāles vērtības.
  • Vieglatlētikas trenerei Valentīnai Eidukai par ilggadēju un nozīmīgu ieguldījumu sporta attīstībā.
  • Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centra direktoram, Latvijas Zinātnes padomes priekšsēdētājam, bioloģijas doktoram, asociētajam profesoram Jānim Kloviņam par izcilu zinātnisko darbību un atjaunotnes veicināšanu zinātnē.
  • Invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons" valdes priekšsēdētājam Ivaram Balodim par nozīmīgu ieguldījumu, pārstāvot cilvēku ar invaliditāti intereses un veicinot sabiedrības izpratni.
  • Sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Mikrotīkls" par ievērojamu atbalstu, sekmējot izglītības, zinātnes un veselības aprūpes attīstību, kā arī nozīmīgu ieguldījumu, veicinot Latvijas tautsaimniecības attīstību.

Ministru kabineta balvas laureāti svinīgā ceremonijā saņems Ministru kabineta Goda diplomu, Ministru kabineta balvas krūšu nozīmīti un naudas balvu 7115 eiro apmērā.

Šogad Ministru kabineta balvas pasniegšana un koncerts notiks 12. novembrī pulksten 19.00 Alūksnes kultūras centrā.

Tāpat šajā dienā Alūksnē pulksten 14.00 plānota Ministru kabineta izbraukuma sēde.

Pēc Latvijas neatkarības atgūšanas Ministru kabineta balvu iedibināja 1995. gadā, simboliski atjaunojot Tēvzemes balvu, kuru 1937. gadā dibināja prezidents Kārlis Ulmanis. Visu atjaunotās Ministru kabineta balvas laureātu sarakstu iespējams aplūkot Ministru kabineta mājaslapā.

Valdība šodien arī atbalstīja Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu vairākām personām par nozīmīgu ieguldījumu dažādās jomās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI