DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

RTU un Cēsis iepazīstinās ar hakatonā radītām idejām

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Cēsu filiālē 25.oktobrī notiks starptautisks klimata pārmaiņu mazināšanai veltīts hakatons, kurā diennakts laikā dalībniekiem būs jārada inovatīvas tīmekļa, mobilās vai virtuālās realitātes lietotnes un citi risinājumi, kas palīdz novērtēt pilsētas attīstības ietekmi uz vidi. Savukārt 26. oktobra rītā «Atvērtās brokastīs» visiem interesentiem būs iespēja brokastojot iepazīties ar radītajiem risinājumiem.

24 stundu hakatons «Climathon 2019» ir starptautiska iniciatīva, kas vienlaikus notiek vairāk nekā 100 pasaules pilsētās, radot risinājumus klimata pārmaiņu izraisītām problēmām. Tā ir viena no Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) klimata zināšanu un inovāciju kopienas «Climate-KIC» aktivitātēm, ko Latvijā jau vairākus gadus organizē RTU Dizaina fabrika. Šogad hakatons tiek rīkots sadarbībā ar Cēsu novada pašvaldību Interreg Centrālā Baltijas jūras reģiona programmas projektā «Augmented Urbans». Projektā pašvaldība izmanto papildinātās un virtuālās realitātes tehnoloģijas, lai pētītu, kā tās var palīdzēt pilsētplānošanā.

Hakatona dalībniekiem definēti divi tematiskie virzieni – «Ekosistēmu pakalpojumi un tūrisms» un «Klimats». Cēsīs, kas ir populārs tūrisma un kultūras pasākumu galamērķis un perspektīvā vēlas attīstīt kūrorta konceptu, dabas vērtības nav pilnvērtīgi izmantotas. Dalībnieki tiek aicināti radīt rīkus, kas palīdzētu pašvaldībai izvērtēt un attīstīt tūrisma pakalpojumus vai attīstīt biznesa idejas ekosistēmu pakalpojumu izmantošanai un tūrisma slodzes mazināšanai, kā arī ļautu pašvaldībai, iedzīvotājiem, uzņēmējiem un tūristiem reaģēt, pielāgoties un mazināt ietekmi uz klimatu. Pētījumi rāda, ka Gaujas Nacionālā parkā nākotnē ievērojami palielināsies nokrišņu daudzums, karstuma viļņu ilgums, bet vidējā temperatūra, salīdzinot ar pārējo Latviju, nepieaugs tik strauji.

26. oktobrī plkst. 9.00 RTU Cēsu filiālē, Piebalgas ielā 6, notiks «Atvērtās brokastis», kurās aicināti piedalīties visi interesenti, lai tīklotos un piedalītos vērtīgās sarunās ar ekspertiem, mentoriem un hakatona dalībniekiem. «Atvērtajās brokastīs» tiks prezentētas arī hakatonā radītās idejas.

Dalība pasākumā ir bezmaksas, tam iespējams reģistrēties mājaslapā https://climathon.climate-kic.org/en/cēsis. Veiksmīgāko risinājumu autori saņems balvas no «Tech Chill», koprades mājas «Skola6» un Vides risinājumu institūta, viņiem būs arī iespēju attīstīt ideju projektā «Augmented Urbans» un doties uz starptautisku pasākumu Somijā. 

Pasākumu atbalsta «EIT Climate-KIC», ERAF, Interreg Centrālā Baltijas jūras reģiona programmas projekts «Augmented Urbans». Plašāk – http://ejuz.lv/climathon2019

Sekot līdzi hakatona jaunumiem iespējams http://ejuz.lv/climathon2019jaunumi

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI