DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
21. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Stāsts un mūzika Lipaiķu evaņģēliski luteriskajā baznīcā Turlavā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 8. novembrī, Turlavas pagasta Lipaiķu evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks cikla “Stāsts un mūzika Kukldīgas novada baznīcās” pasākums, kurā plkst 18.00 dzirdēsim Marlēnas un Arvīda Keiņu koncertprogrammu “Vēstules draugam”. Stundu pirms koncerta, kā ierasts, tiks piedāvāta ekskursija vēsturiskajā Lipaiķu baznīcā.

Latvijas Nacionālās operas un baleta soliste, operdziedātāja Marlēna Keine un koncertmeistars, operdziedātājs Arvīds Keinis atskaņos Gabriela Forē, Georga Frīdriha Hendeļa, Cēzara Franka un A. Keiņa kompozīcijas, un, godinot faktu, ka Lipaiķu baznīcā strādājis Ludviga van Bēthovena draugs Kārlis Ferdinands Amenda, dzirdēsim arī dižā komponista darbus.

Marlēna Keine ir daudzsološa jaunā soliste, kas sevi kā daudzpusīgu un aktieriski pievilcīgu dziedātāju spoži pieteikusi gan operas, gan operetes žanrā. Māksliniece ir piedalījusies Igaunijas Nacionālās operas, Latvijas Nacionālās operas un Latvijas Operetes fonda iestudējumos. Viņas lomu repertuārā ir Barbarīna V. A. Mocarta operā “Figaro kāzas”, Papagena V. A. Mocarta operā “Burvju flauta”, Fraskita Ž. Bizē operā “Karmena”, Mizete Dž. Pučīni operā “Bohēma”, Maija Z. Liepiņa operā “Turaidas Roze”, Konstance F. Pulenka operā “Karmelīšu dialogi” un citas. M. Keine ar izcilību ir absolvējusi Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmiju un studējusi arī Hansa Eislera Mūzikas akadēmijas maģistrantūrā Berlīnē. Dziedātāja ar panākumiem piedalījusies starptautiskos vokālistu konkursos.

Arvīds Keinis ir dziedātājs, vokālais pedagogs, komponists, muzikālais vadītājs Rīgas Golgātas baptistu baznīcā, strādājis Latvijas Nacionālajā operā un Igaunijas Nacionālajā operā kā kora mākslinieks, kur darbības laikā ir izpildījis vairākas solo lomas. Maģistratūrā  Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā studējis pie viena no vadošajiem Latvijas Nacionālas operas un baleta solistiem baritona Jāņa Apeiņa. 2014./2015. gadā papildinājis zināšanas Zviedrijā, Stokholmas Operkadēmijā pie profesores Anitas Soldh.

Lipaiķu baznīca, kas atrodas Turlavas pagasta centrā, celta 1567. gadā. Tajā atrodas valsts nozīmes mākslas pieminekļi: baznīcas altāris, ērģeļu prospekts un vitrāža “Kalējciema ģerbonis” (1664. g.) ar slaveno kuršu ķoniņu simboliku. Par mācītāju šeit ir strādājis Ludviga van Bēthovena draugs Kārlis Ferdinands Amenda, kam veltīta piemiņas telpa. 

Pasākumu ciklu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, VSIA “Latvijas koncerti” un Kuldīgas novada pašvaldība.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI