DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas autoceļu uzturētājs gatavojas ziemas sezonai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” (LAU) ir uzsācis sagatavošanās darbus pārejai uz ziemas sezonu – tiek testēta un kalibrēta ziemas uzturēšanas tehnika, kā arī  noliktavās tiek piegādāti nepieciešamie pretslīdes kaisāmie materiāli: sāls un sāls-smilts maisījums. Autoceļu uzturēšanas ziemas sezona sākas 1. novembrī.

Pirms ziemas sezonas sākšanās tiek veikta automašīnu testēšana un kalibrēšana. Ziemas tehnikas vienības tiek pārbaudītas un sagatavotas jaunajai sezonai, lai to darbība atbilstu visām noteiktajām prasībām.

Ziemas dienestā kopumā LAU plāno izmantot vairāk nekā 600 dažādu tehnikas vienību. Tāpat tiek sagādāti arī slīdamības samazināšanai nepieciešamie materiālu krājumi – šobrīd noliktavās sāls ir pieejams 26 000 t apjomā, bet smilts-sāls maisījums sagatavots vairāk nekā 10 000 m3 apjomā.

Ziemas sezonas sākums autoceļu uzturēšanā ir noteikts 1. novembris, tomēr ja ziemai raksturīgi laika apstākļi iestājas ātrāk vai vēlāk, darbi tiek uzsākti pēc nepieciešamības. No 1. novembra darbu diennakts režīmā uzsāk arī LAU ziemas dienesta dežuranti, kuru galvenajos pienākumos ietilpst kaisīšanas un tīrīšanas darbu organizēšana.

Lai pārvietošanās pa autoceļiem būtu droša, LAU aicina arī autovadītājus savlaicīgi sagatavoties ziemas sezonai, veikt vasaras riepu nomaiņu un ievērot drošas braukšanas principus ziemas apstākļos.

Atgādinām, ka autoceļu uzturēšanas darbiem ikviens var sekot līdzi tiešsaistes režīmā aplikācijā Waze un VAS “Latvijas Valsts ceļi” mājaslapas kartē (www.lvceli.lv). Aicinām informēt par ceļu stāvokli VAS “Latvijas Valsts ceļi” Satiksmes informācijas centru, zvanot pa diennakts bezmaksas tālruni 8000 5555.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI