DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Finanšu ministrs ASV informē sadarbības partnerus par paveikto finanšu sektora reformā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 18. oktobrī, darba vizītes ietvaros Vašingtonā, ASV, finanšu ministrs Jānis Reirs tikās ar “Swedbank” grupas padomes priekšsēdētāju Jēranu Pērsonu (Göran Persson) un jauniecelto prezidentu/izpilddirektoru Jensu Henriksonu (Jens Henrihsson), lai pārrunātu bankas ilgtermiņa stratēģisko vīziju Baltijas tirgū. Vizītes laikā notika arī vairākas nozīmīgas tikšanās ar ASV Valsts kases, Pasaules Bankas un Starptautiskā Valūtas fonda pārstāvjiem, lai detalizēti iepazīstinātu ar finanšu sektora kontroles reformas ieviešanu Latvijā.

“Naudas atmazgāšanas risku mazināšana un kontrole, kā arī finanšu noziegumu novēršana ir Latvijas valdības augstākā politiskā prioritāte pašlaik un arī pārskatāmā nākotnē. Mēs skaidri apzināmies, ka Latvijas ilgtermiņa ekonomiskā attīstība un investīciju vide ir atkarīga no mūsu spējām mazināt šos riskus un nodrošināt finanšu sistēmas integritāti un stabilitāti, vienlaikus sekmējot aktīvāku tautsaimniecības kreditēšanu,” tiekoties ar ASV valsts kases pārstāvjiem, norādīja finanšu ministrs Jānis Reirs.

Savukārt, tiekoties ar “Swedbank” grupas vadību, Latvijas delegācija tika iepazīstināta ar bankas turpmāko ilgtermiņa stratēģisko attīstību Baltijas tirgū, ko saskata kā savu  mājas tirgu.  

Jāatgādina, ka no 14. līdz 20. oktobrim finanšu ministrs Jānis Reirs piedalās Pasaules Bankas Grupas (PBG) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) pilnvarnieku pavasara sanāksmē Vašingtonā, ASV. Darba vizītes ietvaros Latvijas delegācija klātienē iepazīstināja stratēģiskos sadarbības partnerus un informēja starptautiskās organizācijas par valdības paveikto finanšu sektora reformas ieviešanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI