DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvija pirmo reizi vizītē uzņēmusi Ēģiptes ārlietu ministru

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 17. oktobrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Ēģiptes ārlietu ministru Samehu Šukriju (Sameh Shoukry), kurš ieradies Latvijā oficiālā vizītē. Tā ir pirmā Ēģiptes ārlietu ministra vizīte Latvijā divpusējo attiecību vēsturē. Tikšanās laikā ministri pārrunāja abu valstu divpusējās ekonomiskās un politiskās attiecības, Tuvo Austrumu reģiona aktualitātes, kā arī ES – Ēģiptes dialogu.

Ministri pauda gandarījumu par Latvijas un Ēģiptes divpusējo attiecību draudzīgo raksturu un pārrunāja ekonomisko un politisko sakaru padziļināšanas iespējas. Latvijas eksporta apjoms uz Ēģipti 2018. gadā ir būtiski audzis, tam sasniedzot 70 milj. EUR. Līdz ar to Ēģipte ir kļuvusi par Latvijas 24. nozīmīgāko eksporta partneri. Novērtējot situācijas attīstību Ēģiptē un reģionā, ārlietu ministrs E. Rinkēvičs pauda atbalstu ES – Ēģiptes dialoga stiprināšanai. Ministri pārrunāja stāvokli Āfrikas raga reģionā. 

Vizītes laikā ārlietu ministri parakstīja līgumu starp Latvijas Republikas valdību un Ēģiptes Arābu Republikas valdību par vīzu prasības atcelšanu diplomātisko pasu turētājiem. Tas ir sestais starpvaldību līgums, kas noslēgts starp abām valstīm. Pēc stāšanās spēkā tas ļaus Latvijas un Ēģiptes diplomātisko pasu turētājiem ieceļot, izceļot, šķērsot tranzītā un uzturēties otras līgumslēdzējas valsts teritorijā ne ilgāk par 90 dienām jebkurā 180 dienu periodā.

Ēģiptes ārlietu ministrs tikās arī ar Valsts prezidentu Egilu Levitu, Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci, kā arī nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa un apmeklēja Okupācijas muzeju un Latvijas Nacionālo bibliotēku, kur pasniedza dāvinājumu no Aleksandrijas bibliotēkas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI