DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents tiekas ar Ēģiptes ārlietu ministru Samehu Šukriju

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, VPK

17. oktobrī Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar V. E. Ēģiptes Arābu Republikas ārlietu ministru Samehu Šukriju (H. E. Mr Sameh Shoukry). Šī ir pirmā Ēģiptes ārlietu ministra vizīte Latvijā divpusējo attiecību vēsturē.

E. Levits pateicās S. Šukrijam par apmeklējumu, uzsverot vizītes nozīmīgumu abu valstu divpusējo attiecību stiprināšanā. Ēģiptes ārlietu ministrs izteica gandarījumu par iespēju viesoties Latvijā un pauda cerību, ka oficiālā vizīte būs kā atspēriena punkts ekonomisko un politisko attiecību attīstībā. Tāpat S. Šukrijs uzsvēra, ka Ēģipte ir ieinteresēta sadarboties ar visām trim Baltijas valstīm.

Valsts prezidents atzinīgi novērtēja Latvijas–Ēģiptes politiskās attiecības, tirdzniecības dinamiku un akcentēja nepieciešamību tālāk veicināt ekonomisko sadarbību, kā arī intensificēt attiecības kultūras un augstākās izglītības jomās. Tāpat E. Levits aicināja S. Šukriju pārdomāt Ēģiptes vēstniecības Rīgā izveidi.

Sarunā tika pievērsta uzmanība arī drošības jautājumiem reģionā, pieminot Turcijas vienpusējo militāro rīcību Sīrijā. Valsts prezidents uzsvēra, ka konflikts jārisina politiskā un diplomātiskā ceļā, nevis militāri. Tāpat E. Levits pauda, ka ir jāstiprina centieni nodrošināt reģionā mieru, demokrātiskas vērtības un starptautisko tiesiskumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI