DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Z. Kalniņa-Lukaševica piedalīsies augsta līmeņa diskusijā “State of Europe”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 2019. gada 16. līdz 17. oktobrim Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica Briselē piedalīsies domnīcas "Eiropas draugi" (Friends of Europe) organizētajā ikgadējā augsta līmeņa diskusijā “State of Europe” par aktuāliem Eiropas Savienības (ES) jautājumiem. Tā uzmanības centrā šogad būs ES pārmaiņu nepieciešamība, lai saglabātu globālo konkurētspēju un atgūtu plašu pilsoņu uzticību Eiropas projektam. 

Augsta līmeņa diskusijas dalībnieki pārrunās pieaugošo ES ārpolitikas un drošības politikas nozīmi. Uzsverot, ka ES ir spējusi noslēgt virkni jaunu un ambiciozu tirdzniecības nolīgumu, ieņemt vadošo lomu sarunās par Pasaules Tirdzniecības organizācijas reformām un klimata pārmaiņu mazināšanu, tiks pārrunāts, kādiem elementiem būtu jābūt ES ārpolitikas stratēģijas centrā turpmākajos gados un kā ES var ietekmēt starptautiskās sadarbības principus. 

Diskusijas dalībnieki sniegs rekomendācijas, kā salāgot atšķirīgas pieejas prasošas intereses: ES konkurētspējas kāpināšanu globālā ekonomikā un pašmāju sociālo vienlīdzību; kapitāla, preču un ideju brīvu kustību un intelektuālā privātīpašuma aizsardzību; drošību un individuālās tiesības; cilvēku brīvu kustību, migrāciju, politisko patvērumu un tradīciju aizsardzību, kultūras identitāti. Foruma dalībnieki arī analizēs Eiropas Savienības nākotnes izaicinājumus – kā pārvarēt sociālās, ekonomiskās un politiskās plaisas, kas mazinājušas vienotību. Tāpat uzmanība tiks veltīta klimata pārmaiņām un sociālās nevienlīdzības problēmai. Vienlaikus vērība tiks veltīta jautājumam, kā nostiprināt inovāciju spēju kā ES salīdzinošo priekšrocību.

Paredzēts, ka diskusijas balstīsies domnīcas Friends of Europe publiskotā ziņojuma “Vīzija Eiropai” atziņās. Ziņojuma un tā rekomendāciju tapšanā, piedaloties domnīcas organizētajās diskusijās un semināros, bija iesaistīts plašs ES politiķu, analītiķu un ekspertu loks, tostarp Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Ikgadējās augsta līmeņa diskusijas “State of Europe” dalībnieku vidū būs vairāki nozīmētie Eiropas Komisijas priekšsēdētājas vietnieki – Vera Jourova (Věra Jourová), Margaritis Shins (Margaritis Schinas) un Marošs Šefčovičs (Maroš Šefčovič) un nozīmētais Eiropas Komisārs darbavietu jautājumos Nikolā Šmits (Nicolas Schmit). Pasākumā piedalīsies arī bijusī Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite (Dalia Grybauskaite), Slovākijas ārlietu un Eiropas lietu ministrs Miroslavs Lajčāks (Miroslav Lajčák), ANO Ģenerālsekretāra īpašā pārstāve Leila Zerugī (Leila Zerrougui), bijušais NATO ģenerālsekretārs Jāps de Hops Shefers (Jaap de Hoop Scheffer), bijušais Pasaules Tirdzniecības organizācijas ģenerāldirektors Paskāls Lamī (Pascal Lamy), ES dalībvalstu politiķi un lēmumpieņēmēji, žurnālisti, NVO pārstāvji un uzņēmēji.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI