DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Pašvaldību infrastruktūras finansēšanas sistēmai trūkst vienotas politikas

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vienotas valsts politikas trūkums un atbildīgo ministriju vāja iesaiste radījusi neracionālu līdzekļu izlietojumu pašvaldību infrastruktūras attīstības plānošanā un finansējuma izlietojumā, trešdien, 16.oktobrī, uzklausot Valsts kontroles ziņojumu, secināja Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti.

Valsts kontrole, veicot auditu 15 pašvaldībās, konstatējusi, ka pašvaldībās ne vienmēr tikušas noteiktas prioritātes infrastruktūras objektu izvēlē, nav vērtēts ekonomiskums un efektivitāte, bieži vien infrastruktūras objekta uzturēšana bijusi būtiski dārgāka par prognozēto. Tāpat norādīts, ka daļā auditēto pašvaldību iespējamas ilgtermiņa saistības līdz pat 20 gadiem, par kurām var nākties norēķināties nākamajām paaudzēm.

Lai nodrošinātu pašvaldību aizņēmumu sistēmas pilnveidi un sekmētu publisko līdzekļu piešķiršanu ekonomiski pamatotiem, efektīviem un ilgtspējīgiem projektiem, Valsts kontrole sniegusi virkni ieteikumu gan auditētajām pašvaldībām, gan Finanšu ministrijai, cita starpā aicinot veikt izmaiņas normatīvajos aktos, kas atbilstu labai un ekonomiski pamatotai praksei pašvaldību infrastruktūras plānošanā un racionālā finanšu līdzekļu izlietojumā.

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija turpinās sekot Valsts kontroles ieteikumu ieviešanas virzībai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI