DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgā notiks Sanktpēterburgas dienas

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 17. līdz 19. oktobrim Rīgā noritēs jau par tradīciju kļuvušās Sanktpēterburgas dienas ar plašu kultūras, lietišķo un izglītojošo pasākumu programmu. Sanktpēterburgas delegāciju vadīs Sanktpēterburgas vicegubernators Vladimirs Kņaginins. Delegācijas sastāvā būs Sanktpēterburgas administrācijas atbildīgo komiteju un pašvaldību iestāžu, kuras sadarbojas ar partneriem Rīgā, pārstāvji.

17. oktobrī plkst. 14.30 Sanktpēterburgas delegāciju Rātsnamā uzņems Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs. Savukārt plkst. 19.00 Kultūras pilī „Ziemeļblāzma” notiks Sanktpēterburgas dienu svinīgais atklāšanas pasākums un koncerts „NeOpera. Klasika ārpus klasikas”. Slavenā Sanktpēterburgas operdziedātāja un popdziedātāja Dmitrija Jankovska un projekta „Neoclassic” dalībnieku sniegumā skanēs klasiskās ārijas, kā arī roka un popmūzikas hiti oriģinālā aranžējumā.

Sanktpēterburgas dienu laikā plānota arī lietišķu pasākumu programma: Latvijas galvaspilsētā notiks divpusējas tikšanās, apaļā galda diskusijas un tiks parakstīti sadarbības līgumi.

17. un 18. oktobrī Rīgas domē apaļo galdu laikā tiks pārrunāti Sanktpēterburgas un Rīgas sadarbības jautājumi dažādās jomās. Apaļais galds medicīnas jomā būs veltīts gerontoloģijas palīdzības sistēmai un pusaudžu reproduktīvajai veselībai. Īres mājokļu fonda veidošanu Sanktpēterburgā un Rīgā apspriedīs otra apaļā galda laikā. Abu pilsētu administrāciju pārstāvji un profesionālo restaurācijas asociāciju dalībnieki dalīsies pieredzē par Sanktpēterburgas un Rīgas kultūras mantojuma objektu aizsardzību.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā notiks tikšanās ar Sanktpēterburgas delegāciju, kuru vadīs Sanktpēterburgas Izglītības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Finagins. Ar viesiem tiksies Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane un departamenta atbildīgie darbinieki.

Sanktpēterburgas dienās būs plaša izglītības programma. 17. un 18. oktobrī Maskavas namā notiks lekcijas un krievu valodas meistarklases Rīgas skolu pedagogiem. Skolotāji varēs iepazīties ar pētījumiem par krievvalodīgu cilvēku runas īpašībām svešvalodīgā vidē un noklausīties lekciju par bērnu agrīnās runas attīstību.

Rīgas Krievu teātrī būs tikšanās, kas veltīta sadarbībai teātra mākslas jomā. Tajā piedalīsies teātra - festivāla „Baltijas nams” ģenerāldirektors Sergejs Šubs, teātra „Ļensovet” direktors Valērijs Gradkovskis, teātra „Darbnīca” režisors Mihails Barsegovs, teātra „CEH” vadītājs Mihails Kargapoļcevs un bērnu un jauniešu kluba „Teātra teritorija” direktore Oļga Kosjmina. No Rīgas puses apaļā galda diskusijā par teātra tēmu iesaistīsies Rīgas Krievu teātra direktore Dana Bjorka, Rīgas Krievu teātra mākslinieciskais vadītājs Sergejs Golomazovs, Latvijas Nacionālā teātra direktora padomnieks Ojārs Rubenis, kompānijas „ART Forte” valdes priekšsēdētāja Jūlija Ločmele un Latvijas Kultūras akadēmijas prorektors Elmārs Seņkovs. Pasākuma ietvaros tiks parakstīts sadarbības līgums starp teātri-festivālu „Baltijas nams” un Rīgas Krievu teātri.

18. oktobrī Kultūras pilī „Ziemeļblāzma” notiks vēl viens koncerts „Pilsēta cilvēkiem, kuri iemīlējās”. Slavenās krievu un pilsētas romances, dziesmas no kinofilmām, mūsdienu liriskās dziesmas izpildīs Mariinska teātra soliste Jeļena Ušakova muzikāla ansambļa pavadībā, kura sastāvā spēlēs Konstantīns Ganšins (klavieres), Oļegs Maksimovs (ģitāra) un Vladimirs Besonovs (vijole).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI