DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

ĀM piešķir līdzfinansējumu attīstības sadarbības un globālās izglītības projektiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ārlietu ministrija (ĀM) ir izvērtējusi līdzfinansējuma granta projektu konkursam “Atbalsts Eiropas Komisijas un citu starptautiskās palīdzības finansētāju finansētiem attīstības sadarbības un attīstības (globālās) izglītības projektiem Latvijas Republikas noteiktajās saņēmējvalstīs un Latvijas Republikā” pieteiktos projektu iesniegumus un piešķīrusi līdzfinansējumu četriem projektiem:

  1. biedrības “Risinājumu darbnīca” projektam “Pilsoniskās sabiedrības iesaiste lauku attīstības uzlabošanas procesos un efektīvu ilgtspējīgas vietējās attīstības modeļu veicināšana;
  2. biedrības “New Door” projektam “Tiešsaistes sociālās uzņēmējdarbības akseleratora un sadarbības platformas pirmsražošanas posms ar mērķi”;
  3.  biedrības “Zaļā brīvība” projektam “Ar cieņu par pārtiku: Globālā pieeja pārtikas atkritumu mazināšanai neformālā izglītībā”;
  4. biedrības “Latvijas Platforma attīstības sadarbībai” projektam “Momentuzņēmumi no robežām – mazas pilsētas, saskaroties ar globālajiem izaicinājumiem Dienaskārtībā 2030”.

Līdzfinansējuma granta projektu konkursā ir atbalstīti divi attīstības sadarbības projekti, kas tiek īstenoti Latvijas attīstības sadarbības politikas prioritārajās partnervalstīs Moldovā un Ukrainā, kā arī divi attīstības (globālās) izglītības projekti, kas tiek īstenoti Latvijā.

Attīstības (globālās) izglītības projektu mērķis ir sekmēt mācīšanās procesu, kas veido izpratni par attīstības procesiem pasaulē un veicina sabiedrības līdzdalību aktuālu nacionālo un globālo jautājumu risināšanā.

Atbilstoši Attīstības sadarbības politikas plānā 2019. gadam konkursā iesniegumus varēja iesniegt biedrības, nodibinājumi un sociālie partneri, kuru projekti ir guvuši atbalstu no Eiropas Komisijas vai citiem starptautiskajiem donoriem. Kopējais konkursā apstiprinātais finansējums ir 20 659,65 EUR.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI