DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Rinkēvičs un Kirgizstānas parlamenta priekšsēdētājs pārrunā abu valstu sadarbības veicināšanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 16. oktobrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Kirgizstānas parlamenta priekšsēdētāju Dastanbeku Džumabekovu (Dastanbek Dzhumabekov), kurš Latvijā uzturas oficiālā vizītē.

Ārlietu ministrs pauda gandarījumu, ka vizīte sniegusi iespēju aktivizēt politisko dialogu starp Latviju un Kirgizstānu. D. Džumabekovs norādīja, ka Kirgizstānu tās reformu ceļā interesē Latvijas pieredze, īpaši parlamentārās demokrātijas stiprināšanā.

Amatpersonas pārrunāja iespējas aktivizēt abu valstu sadarbību ekonomikā un tirdzniecībā, kā perspektīvu sadarbības virzienu minot transporta jomu un loģistiku. D. Džumabekovs atzīmēja, ka Kirgizstāna vēlētos attīstīt sadarbību arī izglītībā un ir ieinteresēta paplašināt Kirgizstānas jauniešu studiju iespējas Latvijas augstskolās.

Ārlietu ministrs uzsvēra, ka Latvija seko līdzi norisēm Centrālāzijas reģionā un Kirgizstānas redzējums par tur notiekošajiem procesiem šķiet ļoti vērtīgs.

Kirgizstānas parlamenta priekšsēdētājs D. Džumabekovs un delegācija uzturas oficiālā vizītē Latvijā no 2019. gada 14. līdz 16. oktobrim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI