DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijai ir jāņem vērā ASV Ārvalstu aktīvu kontroles biroja noteiktās sankcijas pret Turciju

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 15. oktobrī ASV Ārvalstu aktīvu kontroles birojs (Office of Foreign Assets Control,OFAC) noteica sankcijas pret Turcijas aizsardzības ministru, iekšlietu ministru un enerģētikas un dabas resursu ministru, kā arī pret Turcijas Aizsardzības ministriju un Enerģētikas un dabas resursu ministriju. Sankcijas noteiktas, ņemot vērā drošības situāciju Sīrijas ziemeļaustrumos.

Ārlietu ministrija informē, ka saskaņā ar Starptautisko un Latvijas Republikas nacionālo sankciju likumu un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 2019. gada 29. janvāra noteikumiem Nr. 13 “Sankciju riska pārvaldīšanas normatīvie noteikumi” ASV OFAC sankcijas Latvijā ievēro finanšu un kapitāla tirgus dalībnieki, tai skaitā bankas, un ka ASV OFAC sankcijas tiek ievērotas publiskās un privātās partnerības jomā un Eiropas Savienības fondu un citas ārvalstu finanšu palīdzības jomā.

ASV ir izteikušas brīdinājumu, ka jebkurš, kurš veiks finanšu pārskaitījumus sankcionētajām personām, arī var tikt pakļauts ASV OFAC sankcijām. Līdz ar to Ārlietu ministrija lūdz ņemt vērā šo papildu risku, kā arī vērš uzmanību, ka jau noslēgto līgumu izpilde ar ASV OFAC sankcionētām personām var būt apgrūtināta vai neiespējama, kamēr sankcijas ir spēkā. Ar plašāku informāciju par ASV OFAC pieņemtajām sankcijām var iepazīties šeit: https://home.treasury.gov/news/press-releases/sm792.

Ārlietu ministrija informē, ka 14. oktobrī arī Eiropas Savienības Ārlietu padome stingri nosodīja Turcijas militārās aktivitātes Sīrijas ziemeļaustrumos, kas apdraud stabilitāti un drošību reģionā un palielina civiliedzīvotāju ciešanas, pārvietošanu, un nopietni ierobežo humānās palīdzības sniegšanu. Ņemot vērā šos apstākļus, Eiropas Savienības dalībvalstis izteica stingru apņemšanos ierobežot bruņojuma eksportu uz Turciju. Līdz ar to Latvijas uzņēmējiem, kas veic stratēģiskas nozīmes preču eksportu uz Turciju, jāņem vērā iespējamie ierobežojumi.  

Plašāka informācija par sankcijām atrodama Ārlietu ministrijas mājaslapas sadaļā “Sankcijas”. Lai regulāri saņemtu informāciju par aktualitātēm sankciju jomā, aicinām pierakstīties jaunumiem, sūtot pieprasījumu uz Ārlietu ministrijas informatīvo e-pastu: sankcijas@mfa.gov.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI