DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas domes deputāti iepazīsies ar Aldara parka atjaunošanas iecerēm

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas deputāti trešdien, 16. oktobrī, dosies izbraukuma sēdē uz Aldara parku, lai iepazītos ar teritorijas attīstības iecerēm un spriestu par tālāko darbu parka atjaunošanā.

Sēdē laipni aicināti piedalīties plašsaziņas līdzekļu pārstāvji. Izbraukšana paredzēta plkst.10 no Rātslaukuma, bet parka apskati plānots sākt ap plkst.10.30.

Kā informēja komitejas priekšsēdētājs Aleksejs Rosļikovs, Pilsētas attīstības komiteja aprīlī nolēma piešķirt vairāk nekā 650 000 eiro Aldara parka atjaunošanai. Par minēto summu līdz nākamā gada vidum parkā plānots izveidot inženiertīklu pieslēgumus, izbūvēt labierīcības un labiekārtot teritoriju ap veloparku. Tālākai parka rekonstrukcijai plānots piesaistīt ES fondu finansējumu un kopējās izmaksas varētu sasniegt 4 miljonus eiro.

Aldara parka rekonstrukciju paredzēts veikt vairākās kārtās. Pirmajā kārtā paredzēta veloparka izveide, otrajā kārtā – komunikāciju izbūvi un teritorijas labiekārtošanu, bet trešajā kārtā – mākslīgo pilsdrupu atjaunošanu un pārējās parka teritorijas izbūvi.

Aldara parka pārbūves metu konkurss noritēja 2016.gadā, konkursa augstākās vietas ieguvējs veica parka pārbūves būvprojekta izstrādes darbus.

Būvprojekta risinājumi paredz, ka parks tiks veidots kā mūsdienīgs apkaimes parks ar daudzveidīgām atpūtas iespējām dažādām iedzīvotāju vecuma grupām, vienlaikus saglabājot vēsturisko romantisma gaisotni. Pārbūves gaitā paredzēta mākslīgo pilsdrupu un kādreizējās ūdenstilpnes funkcionalitātes risinājumu izstrāde, dārznieka mājas un labierīcību izbūve, brīvdabas amfiteātra un vietas vasaras kafejnīcai izbūve.

Tāpat tiks nodrošināti labiekārtojuma elementi, vides pieejamības risinājumi (visiem sabiedrības locekļiem, t.sk. iespēju robežās – cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un ģimenēm ar maziem bērniem). Īpaša uzmanība tiks pievērsta apstādījumu veidošanai un nodrošināšanai. Paredzēts risināt arī nožogojuma jautājumu, ņemot vērā Latvijas Nacionālā vēstures muzeja "Dauderi" nodaļas teritoriju un dzelzceļa sliedes, kā arī visa parka teritorijas norobežošanu tumšajās diennakts stundās.

Aldara parks ir viens no vecākajiem parkiem Rīgā, kas veidots 19.gadsimta beigās kā alus darītavas īpašnieka savrupmājas dārzs ar dīķi un mākslīgajām pilsdrupām. 20.gadsimta trīsdesmitajos gados parks tika pārbūvēts un izmantots valsts prezidenta Kārļa Ulmaņa vajadzībām, bet pēc Otrā Pasaules kara parks kļuva par publiski pieejamu teritoriju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI