DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Tiesai nodod apjomīgu lietu par seksuālu vardarbību un cilvēku tirdzniecību

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu divu personu apsūdzībā par seksuālu vardarbību personu grupā. Viena no personām apsūdzēta arī par cilvēku tirdzniecību.

Saskaņā ar apsūdzību noziedzīgie nodarījumi izdarīti laika posmā no 2017. – 2018. gadam. Viens no apsūdzētajiem veica dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā, izmantojot nepilngadīgā cietušā uzticību un atkarību, personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, kas notika 2017.gada martā. Savukārt laika periodā no 2017.gada beigām līdz 2018.gada augustam šī persona veica dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli un uzticību, personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Persona apsūdzēta sevišķi smagu noziegumu, kas paredzēti Krimināllikuma 160.panta piektajā daļā, izdarīšanā.

Savukārt otra persona apsūdzēta par cilvēku tirdzniecību un dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā personu grupā, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli. Viņš apsūdzēts sevišķi smagu noziegumu, kas paredzēti Krimināllikuma 154.1 panta pirmajā daļā un Krimināllikuma 160.panta piektajā daļā, izdarīšanā.

Sākotnēji krimināllietā tika apsūdzētas trīs personas, taču 2019.gada 7.jūnijā kriminālprocess izbeigts pret vienu apsūdzēto sakarā ar viņa nāvi.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI