DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas domes priekšsēdētājs tikās ar Harbinas pilsētas mēru

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 14. oktobrī, Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs tikās ar Harbinas (Ķīna) pilsētas delegāciju, kuru vadīja Harbinas mērs Sun Dže (Sun Zhe). Delegācija bija ieradusies pie Rīgas mēra iepazīšanās vizītē, lai uzzinātu par Rīgas pieredzi kultūras, izglītības, tirdzniecības un citās jomās, kā arī pārrunātu iespējamo sadarbību.

S. Dže pauda gandarījumu par tikšanos un izteica vēlmi izveidot un uzturēt veiksmīgu sadarbību ar Rīgu.

Savukārt O. Burovs pastāstīja par Rīgas arhitektūru un tās apbūves īpatnībām, kā arī padalījās ar pieredzi investīciju piesaistē Rīgas skolu, bērnudārzu, sporta un kultūras objektu būvniecībā, īpaši pievēršot uzmanību Rīgas Centra sporta kvartālam kā varenam projektam ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas mērogā. Tāpat Rīgas mērs uzsvēra nepieciešamību attīstīt starp abām pilsētām sadarbību ekonomikas un kultūras jomās.

Saistībā ar izrādīto interesi par ikgadējo Ledus un sniega festivālu, kas norisinās Harbinā, pilsētas mērs aicināja Rīgas vadību ierasties viesos, apskatīt festivālu un pārņemt pilsētas pieredzi.

Harbina ir Ķīnas ziemeļaustrumu politiskais, ekonomiskais, zinātniskais, kultūras un komunikācijas centrs ar vairāk nekā desmit miljoniem iedzīvotāju. Pašlaik Rīgai ir sadraudzības līgumi ar divām Ķīnas pilsētām – Pekinu un Sudžou.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI