DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

LU pētnieks M. Kaprāns stāstīs par Lielbritānijā dzīvojošo latviešu attieksmi pret „Brexit”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

18. oktobrī plkst. 15.00 Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūts (FSI) rīkos kolokviju „GaidotBrexit: Baltijas migranti Lielbritānijā”, kurā ar izvērstu prezentāciju uzstāsies FSI pētnieks Mārtiņš Kaprāns.

Lielbritānija plāno izstāties no Eiropas Savienības 31. oktobrī, taču vēl aizvien nav skaidrs, vai un kāda veida izstāšanās tā būs. „Brexit” radītā noteiktība skar arī Baltijas valstu valstspiederīgos, kas dzīvo Lielbritānijā. M. Kaprāns savā pēcdoktorantūras pētniecības projektā „Baltijas migranti Lielbritānijā: adaptācijas stratēģijas un nākotnes scenāriji” (Nr. 1.1.1.2/VIAA/1/16/103) ir ieguvis kvantitatīvus un kvalitatīvus datus par to, kā Latvijas un Lietuvas darba migranti uztver „Brexit” un kā ir mainījušies viņu priekšstati par savu mītnes zemes sabiedrību un nākotnes plāniem. Iegūtie dati liecina par daudzveidīgām „Brexit” pieredzēm, kā arī centieniem normalizēt „Brexit” sekas, īpaši šo seku radikālākās izpausmes.

Balstoties sekundārajos datos, M. Kaprāns savā prezentācijā ieskicēs arī Centrālās un Austrumeiropas migrantu pieredzi, kas veidojusies pēc „Brexit” balsojuma 2016. gadā. Pēc prezentācijas ir paredzēt arī plašāka diskusija.

Kolokvijs notiks LU konferenču zālē, Kalpaka bulvārī 4 (1. stāvā), Rīgā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI