DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Edgars Rinkēvičs piedalīsies ES Ārlietu un Vispārējo lietu padomes sanāksmēs

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 14. oktobrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalīsies Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksmē Luksemburgā, kurā plānota ministru diskusija par Afganistānu, ņemot vērā septembra beigās notikušās prezidenta vēlēšanas. Ministri pārrunās aktuālo situāciju Sīrijā un Konstitucionālās komisijas izveidi, kā arī turpmāko ES rīcību. Padomē plānota diskusija saistībā ar Turcijas resursu izpētes aktivitātēm Vidusjūrā un ES iespējamiem turpmākiem soļiem.

Padomes laikā ārlietu ministri tiksies ar Ukrainas ārlietu ministru Vadimu Pristaiko (Vadym Prystaiko), lai pārrunātu notikumu attīstību valstī.

Savukārt 15. oktobrī E. Rinkēvičs piedalīsies ES Vispārējo lietu padomes un ES Vispārējo lietu padomes 50. panta formāta (breksits) sanāksmēs.

Dalībvalstis apspriedīs iespējamos 17.-18. oktobra Eiropadomes sanāksmes secinājumus, kā arī turpinās 18. jūnija Vispārējo lietu padomes sanāksmē aizsākto diskusiju par ES paplašināšanos un stabilizācijas un asociācijas procesu attiecībā uz Albāniju un Ziemeļmaķedoniju.

ES dalībvalstu pārstāvji diskutēs par progresu sarunās ar Apvienoto Karalisti par tās izstāšanos no ES.

Informācijai

Ārlietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī. Ārlietu padomi vada ES augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni.

Vispārējo lietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī. 2019. gada otrajā pusgadā to vada ES Padomes prezidējošā valsts Somija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI