DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvijā viesosies Baltijas Aizsardzības koledžas Apvienotās pavēlniecības un ģenerālštāba kursa virsnieki

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 14. līdz 16. oktobrim , Latvijā viesosies Baltijas Aizsardzības koledžas (BALTDEFCOL) Apvienotās pavēlniecības un ģenerālštāba kursa virsnieki, kuri tiksies ar Aizsardzības ministru Arti Pabriku, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputātiem un citām amatpersonām.

Pirmdien, 14. oktobrī, virsnieki tiksies ar Saeimas Ārlietu komisijas , Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas un Visaptverošas valsts aizsardzības apakškomisijas pārstāvjiem.

Otrdien, 15. oktobrī, Baltijas Aizsardzības koledžas delegācija tiksies ar aizsardzības ministru A.Pabriku, Aizsardzības ministrijas politikas direktoru, valsts sekretāra vietnieku Jāni Karlsbergu, kā arī Ārlietu ministrijas politikas direktoru Jāni Mažeiku.

Savukārt trešdien, 16. oktobrī, virsnieki dosies uz Ādažu bāzi, kur tiksies ar Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes, NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas, kā ari daudznacionālās divīzijas štāba “Ziemeļi” pārstāvjiem.

Baltijas Aizsardzības koledžas ir profesionālās militārās izglītības iestāde, kuru pārvalda Igaunija, Latvija un Lietuva. Koledža dibināta 1999. gada 25. februārī Tartu, Igaunijā ar mērķi nodrošināt kopīgu virsnieku un aizsardzības nozarē strādājošo ierēdņu apmācību pēc vienotiem standartiem.

Koledžas galvenais uzdevums ir nodrošināt virsnieku un aizsardzības nozarē strādājošo civildienesta ierēdņu apmācību pēc vienotiem NATO mācību metodikas standartiem. Mācību procesu nodrošina eksperti no Baltijas un citām NATO un ES dalībvalstīm. Būtiska izglītības procesa sastāvdaļa ir daudznacionālā vide un izpratnes veicināšana par reģionālajiem un globālajiem ģeopolitiskajiem procesiem studentiem no NATO un ES, kā arī NATO partnervalstīm.

Koledžas komandanta amatu rotācijas kārtībā ik pēc trīs gadiem ieņem kāds no Baltijas valstu bruņoto spēku augstākajiem virsniekiem. Pašreiz komandanta pienākumus pilda Latvijas bruņoto spēku pārstāvis ģenerālmajors Andis Dilāns.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI