DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs uzsver nepieciešamību vienoties par ES daudzgadu budžetu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 11. oktobrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Zviedrijas parlamenta priekšsēdētāju Andreasu Norlēnu (Andreas Norlén) un deputātiem.

Runājot par prioritātēm Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžetā, ārlietu ministrs uzsvēra, ka Kohēzijas politika ir viena no svarīgākajām investīciju politikām, kas nodrošina sociālekonomisko attīstības līmeņa izlīdzināšanos ES. Tāpat svarīgi nodrošināt tiešmaksājumu izlīdzināšanu lauksaimniekiem.

Latvija iestājas par līdzsvaru starp tradicionālo politiku un jauno iniciatīvu finansēšanu, īpaši ņemot vērā budžeta ierobežojumus, ko radīs Apvienotās Karalistes izstāšanas no ES. Ministrs uzsvēra, ka valstīm ir jāatrod kompromiss, lai nerastos pārtraukums investīciju plūsmā, jo tas varētu radīt negatīvas ekonomiskās sekas visā ES.

Ministrs aicināja domāt par kopīgām interesēm –, ņemot vērā klimata pārmaiņu pieaugošo lomu, ir svarīgi domāt par lauku attīstību klimatam draudzīgā veidā, paredzot tam atbilstošu finansējumu. Arī Kohēzijas politika sniegs būtisku ieguldījumu klimata mērķu sasniegšanā.

Amatpersonas bija vienisprātis, ka Latviju un Zviedriju saista intensīvs un ciešs divpusējais dialogs, kas ir labs pamats sadarbībai reģionālajos un starptautiskajos formātos. Tāpat tika apspriesta drošība reģionā, situācija Ukrainā, Austrumu partnerības tālākās attīstības un Eiropas Savienības paplašināšanās jautājumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI