DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas diplomāte saņem Zviedrijas Polārzvaigznes Karalisko ordeni

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vakar, 10.oktobrī, Latvijas diplomāte Argita Daudze saņēma vienu no augstākajiem apbalvojumiem Zviedrijā, ko piešķir ārvalstu pilsoņiem, proti, Polārzvaigznes Karalisko ordeni. Svinīgais pasākums notika Zviedrijas vēstnieces Annikas Jaganderes rezidencē Rīgā. Zviedrijas Karaļa Kārļa Gustava XVI vārdā vēstnieci Daudzi apbalvoja Zviedrijas parlamenta spīkers Andreas Norlens (Andreas Norlén).

Svinīgajā ceremonijā piedalījās gan Saeimas, gan Zviedrijas Riksdāga deputāti. Viesu vidū bija arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks, zviedru mākslinieks Janeriks Johanssons (Janeric Johansson), kā arī vairāki Latvijas un Zviedrijas kultūras un diplomātiskā korpusa pārstāvji.

Vēstniece Argita Daudze ordeni saņēma par ieguldījumu Latvijas – Zviedrijas kultūras sadarbības stiprināšanā dažādos veidos, pat vēl pirms Latvija atguva neatkarību 1991. gadā un pirms viņa uzsāka darbu Latvijas ārlietu dienestā.

Daudze veicinājusi daudzu izstāžu, semināru un konferenču norisi, tulkojusi zviedru literatūru latviešu valodā un 2011. gadā publicēja savu doktora grāda disertāciju “Latvija Zviedrijas politikā no 1939. -1991. gadam”. To visu viņa sasniegusi saviem spēkiem, un nekad nav bijusi diplomāts Zviedrijā.

Pašlaik Agrita Daudze ir pilnvarotā vēstniece Spānijas Karalistē.

Apbalvojot vēstnieci Daudzi ar Polārzvaigznes Karalisko ordeni, parlamenta spīkers Andreas Norlens teica, ka Daudze “ir patiesi cienīga saņemt šo apbalvojumu, kas tiek piešķirts tikai dažiem.”

Zviedrijas Karalis pieņem lēmumu par Polārzvaigznes Karaliskā ordeņa piešķiršanu, ar ko apbalvo tikai Zviedrijas Karaliskās  ģimenes pārstāvjus un ārvalstu pilsoņus par īpašiem nopelniem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI