DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Negadījumā iekļuvis policijas konvoja autobuss ar arestētājiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vakar, 9. oktobrī, ap pulksten astoņiem vakarā, Valsts policijā tika saņemta informācija par ceļu satiksmes negadījumu Salaspils novadā, autoceļu A4 un P5 krustojumā, kurā notika sadursme starp kravas automašīnu “Volvo” un trafarēto Valsts policijas konvoja autobusu, kurš tobrīd pārvietojās ar iedegtām mirgojošām zilām bākugunīm un kurā tobrīd tika pārvestas 22 par noziedzīgiem nodarījumiem arestētas personas. Kopumā  mazāk kā trīs stundu laikā, Valsts policija profesionāli atrisināja radušos nestandarta situāciju, novēršot iespējamus riskus un arestētās personas veiksmīgi nogādājot galamērķī.

Pēc ceļu satiksmes negadījuma uz vietas esošās Valsts policijas amatpersonas nekavējoties nodrošināja negadījuma teritorijas ierobežošanu, lai nepieļautu citu personu tuvošanos negadījuma vietai. Tāpat tika pārbaudīta policijas konvoja autobusa iekšējas drošības sistēma, tostarp, kameru, kurā atradās arestētas personas, atslēgu slēdzenes, un bojājumi netika konstatēti. Paralēli tika izsaukti policijas papildspēki no patruļpolicijas, ceļu policijas un Speciālo uzdevumu bataljona, kuri īsā laikā ieradās notikuma vietā un sniedza atbalstu kolēģiem, nodrošinot gan arestēto personu apsardzi, gan teritorijas uzraudzību.

Tāpat uz notikumu vietu tika izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, kuri profesionāli veica visu negadījumā iesaistīto personu medicīnisko apskati. Četras negadījumā iesaistītas personas – arestēto -  policijas pavadībā tika nogādāti tuvākajā medicīnas iestādē papildu izmeklējumu veikšanai. Medicīnas iestādē šīm personām netika konstatētas traumas, kuras būtu nepieciešams ārstēt stacionāri. Citu cietušo negadījumā nav.

Paralēli notiekošajam Valsts policijas amatpersonas sazinājās arī ar Ieslodzījumu vietu pārvaldi, kuri  īsā laikā posmā bija gatavi sniegt tūlītēju atbalstu un nepieciešamības gadījumā uzņemt negadījumā cietušos arestētos.

Lai arestētās personas nogādātu galamērķī, notikuma vietā ieradās cits Valsts policijas transportlīdzeklis. Stingrā kontrolē, ievērojot visus drošības pasākumus, arestētās personas tika pārvietotas no avarējušā transportlīdzekļa. Tāpat, lai novērstu jebkādus draudus pārvietošanās laikā, īslaicīgi tika ierobežota satiksme.

Jāatzīmē, ka, lai gan šajā negadījumā ir bojāts Valsts policijas konvoja autobuss, konvoja bataljona rīcībā ir pietiekams resursu daudzumus, lai arī turpmāk varētu veikt nepieciešamās funkcijas.

Par notikušo ir uzsākta dienesta pārbaude. Tāpat ir uzsākta administratīvā lietvedība par ceļu satiksmes negadījumu un tiek skaidroti notikušā apstākļi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI