DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas vēstnieks A. Razāns iesniedz akreditācijas vēstuli beļģu karalim Filipam

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 9. oktobrī Briseles pilī Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Beļģijā Andris Razāns iesniedza akreditācijas vēstuli Viņa Majestātei beļģu karalim Filipam. Vēstnieks augstu novērtēja līdzšinējo divpusējo sadarbību, kuras pamatā ir kopīgas demokrātiskas vērtības un intereses.

A. Razāns pauda vēlmi veicināt politisko, ekonomisko, kultūras, izglītības un zinātnes sadarbību ar Beļģiju un tās reģioniem, un to skaidri apliecina rezidējoša Latvijas vēstnieka iecelšana. Abas valstis vieno interese par efektīvu, modernu un dalībvalstu interesēm atbilstošu Eiropas Savienību, kā arī transatlantisko attiecību stiprināšanu un NATO Vašingtonas līguma saistības. Vēstnieks uzsvēra, ka Latvija ir gandarīta par Beļģijas aktīvo līdzdalību NATO Gaisa telpas patrulēšanas operācijā un NATO spēku sastāvā Baltijas valstīs. A. Razāns atzīmēja, ka abas valstis ir ieinteresētas noteikumos balstītā starptautiskajā kārtībā. Beļģija šobrīd ir ANO Drošības padomes dalībvalsts, tās paveiktais un pieredze ir ļoti noderīga Latvijai, kandidējot uz vietu ANO Drošības padomē.

Latvijas vēstnieks Beļģijā nodeva karalim Filipam Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita sveicienus un ielūgumu apmeklēt Latviju oficiālā vizītē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI