DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimu ceturtdien uzrunās Zviedrijas parlamenta priekšsēdētājs

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas 10.oktobra kārtējā sēde sāksies ar Zviedrijas parlamenta priekšsēdētāja Andreasa Norlēna (Andreas Norlén) uzrunu. Augstais viesis šajās dienās Latvijā uzturas oficiālā vizītē. 

Sēdes turpinājumā deputāti trešajā, kā arī otrajā lasījumā skatīs vairākus likumprojektus, ar kuriem administratīvās atbildības reformas ietvaros attiecīgo nozaru likumos paredzēts noteikt administratīvos pārkāpumus, par tiem piemērojamos sodus un amatpersonu kompetenci pārkāpumu procesā. 

Saeimā iesniegti arī jauni likumprojekti, un deputāti lems, vai izskatīšanai komisijās nodot grozījumus Pārtikas aprites uzraudzības likumā, kas nepieciešami, lai varētu ieviest Eiropas Savienības prasības oficiālo kontroļu jomā un saglabātu prasību par mazumtirdzniecībā izplatāmās etiķskābes maksimāli pieļaujamo koncentrāciju. 

Darba kārtībā ir arī lēmuma projekts par neuzticības izteikšanu izglītības un zinātnes ministrei Ilgai Šuplinskai, kā arī paziņojums par administratīvi sodītiem deputātiem laika periodā no šī gada 24.aprīļa līdz 3.septembrim. 

Vēl deputāti lems par pieprasījumu Ministru prezidentam Arturam Krišjānim Kariņam par Ministru kabineta rīcību saistībā ar paredzētā finansējuma palielinājuma nodrošināšanu veselības aprūpes darbinieku darba samaksai. 

Tāpat darba kārtība ir deputātu pieprasījums vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Jurim Pūcem saistībā ar Publisko iepirkumu likuma piemērošanu. 

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija lūgusi rītdien darba kārtībā iekļaut lēmuma projektu par Daces Ķezberes atbrīvošanu no Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļa amata. 

Savukārt Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija rosina darba kārtībā izskatīšanai pirmajā lasījumā iekļaut grozījumus Enerģētikas likumā. Tie nepieciešami, lai no nākamā gada 1.janvāra varētu nodrošināt Somijas, Igaunijas un Latvijas vienotās ieejas-izejas tarifu sistēmas funkcionēšanu, tādējādi izveidojot reģionālo dabasgāzes tirgu. 

Saeimas 10.oktobra sēdes darba kārtībā iekļauti 20 jautājumi. 

Savukārt pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI