DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

VP Talsu novadā uz aizdomu pamata par psihotropo vielu relizēšanu aizturēja vīrieti

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šā gada augustā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas konstatēja, ka kāds Talsu novada iedzīvotājs realizē psihotropas vielas – klonazepāmu.

Noskaidrots, ka vīrietis ir pārdevis sev ārstu izrakstītās recepšu zāles, kuras paredzētas epilepsijas ārstēšanai, tādējādi izdarot noziedzīgu nodarījumu, par kuru, saskaņā ar Krimināllikumu, ir paredzēts sods. Vīrietis iepriekš nav sodīts un savu vainu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā atzīst. Šobrīd viņam ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Valsts policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess par psihotropo vielu neatļautu realizēšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Šobrīd Valsts policija ir pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā un tas ir nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Soda apmēru noteiks tiesa.

Valsts policija informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti Valsts policija informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.

Atgādinām, ka ziņot var pa tālruni 110, kā arī zvanot uz VP uzticības tālruni 67075444 (šis ir automātiskais atbildētājs, tāpēc informāciju precīzi jādefinē). Ziņot var arī, vēršoties policijas iecirknī un vēl viena iespēja ir Valsts policijas mājaslapā (www.vp.gov.lv) atzīmēt kartē to vietu vai ailītē ierakstot precīzu adresi, kurā pēc jūsu informācijas notiek nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI