DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūrpolitika

Saeimas komisija novērtē Ķezberes veikumu un atbalsta iesnieguma virzību uz Saeimas sēdi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

9.oktobra Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē tika izskatīts Saeimas lēmumprojekts par Daces Ķezberes atbrīvošanu no Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļa amata. Lēmumprojekts tika atbalstīts un nosūtīts Saeimai izskatīšanai 10.oktobra sēdē.

Komisijas sēdes laikā Nacionālās elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja informēja komisijas locekļus par savu redzējumu uz savu kā NEPLP vadītājas līdz šim paveikto, tai skaitā arī kļūdām un to, kas nozarei būtu nepieciešams jau tuvākajā laikā.

Pēc tam, kad komisijas vadītājs Artuss Kaimiņš pārtrauca NEPLP vadītājas uzrunu, komisijas locekle un Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, ka viņai ir bijis ļoti svarīgs NEPLP vadītājas paustais redzējums uz līdz šim paveikto un augstu ir vērtējama D.Ķezberes spēja atzīt sava darbības laika kļūdas. I.Mūrniece izteica pateicību D.Ķezberei par līdz šim paveikto.  Komisijas loceklis Boriss Cilevičs pauda nožēlu, ka šāda līmeņa profesionālis pamet nozari un ka nav noliedzams politiskais spiediens, kurš ir bijis uz neatkarīgu regulatoru. Arī komisijas sekretāre Dagmāra Beitnere-Le Galla norādīja, ka augstu ir vērtējama vadītāja spēja atzīt savas kļūdas un nav noliedzams arī viņas pārstāvētās partijas politiskais spiediens uz NEPLP un izteica pateicību par veikumu NEPLP vadītājai.

Komisijas vadītājs A.Kaimiņš pauda, ka pēc viņa aprēķina NEPLP vadītājai esot vēl 67 darba dienas, kuru ietvarā varot vēl daudz ko no iecerētā paveikt.

Kā jau tika ziņots, 30.septembrī D.Ķezbere paziņoja, ka darbu NEPLP atstās 15.decembrī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI