DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Polijas vēstniece Latvijā ierodas vizītē pie Rīgas domes priekšsēdētāja

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 8.oktobrī,  Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs tikās ar Polijas vēstnieci Latvijā Moniku Mihališinu.

M.Mihališina apsveica mēru ar stāšanos amatā un pauda gandarījumu par līdzšinējām Latvijas un Polijas attiecībām, kā arī Rīgas un Varšavas ciešo sadarbību noslēgtā pilsētu sadarbības līguma ietvaros.

1997. gada oktobrī tika parakstīta pirmā Vienošanās par sadarbību starp Rīgas un Varšavas pilsētu, kas 2002. gadā tika atjaunota. Rīga un Varšava sadarbojas vairāku starptautisku tīklu ietvaros. Aktīva sadarbība notiek starp abu pilsētu pašvaldību policiju. Regulāras tikšanās notiek Baltijas jūras valstu galvaspilsētu policijas priekšniekiem, lai apspriestu sabiedriskās drošība un kārtības jautājumus. Savukārt, ar Polijas pilsētu Krakovu Rīga sadarbojas Pasaules Kultūras mantojuma pilsētu asociācijas (Organisation of the World Heritage Cities – OWHC) ietvaros.

Sarunas gaitā M.Mihališina atzinīgi novērtēja Rīgas domes ieguldījumu Itas Kozakēvičas Rīgas Poļu vidusskolas attīstībā un vienojās arī turpmāk sadarboties, lai skola attīstītos kā poļu kultūras centrs Rīgā.

Tāpat  O.Burovs un M.Mihališina pārrunāja dažādas jomas, kurās notiek sadarbība – izglītība, kultūra, dzīvojamā fonda renovācija, un tūrisms.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI