DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

“Jurista Vārds” aicina uz autoru un lasītāju tikšanos Latgalē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atkārtojot pirms diviem gadiem aizsākto – doties pie saviem autoriem un lasītājiem reģionos, “Jurista Vārds” 29. oktobrī divās Latgales augstskolās rīko redakcijas tikšanos ar lasītājiem un Dr. iur. Gata Litvina publisko lekciju par administratīvās atbildības institūta reformu. Uz pasākumiem aicināts ikviens interesents!

  • Plkst. 11.00 – Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 115 (centrālā ēka), 124. auditorijā
  • Plkst. 16.00 – Daugavpils Universitātē Daugavpilī, Parādes ielā 1a (jaunajā korpusā), 130. auditorijā

Organizatorisku apsvērumu dēļ lūgums iepriekš – līdz 25. oktobrim (ieskaitot) pieteikt savu dalību pasākumā, sūtot e-pastu ar vārdu, uzvārdu un uzņēmumu vai institūciju, ko pārstāv, un pasākuma vietu Rēzeknē vai Daugavpilī, uz adresi juristavards@lv.lv.

Pirms diviem gadiem oktobrī, viesojoties Latgalē, līdz ar autoru un lasītāju tikšanos “Jurista Vārds” organizēja Dr. iur. Māra Onževa publisko lekciju “Tiesību avoti jurista darbā: teorija un prakse”. Gan Rēzeknē, gan Daugavpilī pasākums guva plašu atsaucību, pulcējot ne vien studentus, bet arī praktiķus, kuri pārstāvēja gan valsts un pašvaldību, gan arī privāto sektoru. Kopumā tikšanos Latgalē pirms diviem gadiem apmeklēja vairāk nekā 120 dalībnieku.

Šoreiz tikties ar topošajiem un arī jau pieredzējušiem juristiem kopā ar “Jurista Vārda” redakcijas pārstāvjiem dosies Dr. iur. Gatis Litvins, Latvijas Zvērinātu notāru padomes rīkotājdirektors un Biznesa augstskolas “Turība” asociētais profesors, kurš uzstāsies ar lekciju “Administratīvās atbildības tiesiskais regulējums no 2020. gada 1. janvāra (Administratīvās atbildības likums)”.

Administratīvās atbildības institūta reformas praktiskā izpausme sagaidāma jau pēc pāris mēnešiem. Tādēļ “Jurista Vārds” jau šobrīd organizē speciālo tematisko izdevumu, kas iznāks gada nogalē un būs veltīts šai reformai. Pasākumu dalībniekiem tikšanās ietvaros būs iespēja uzdot visneskaidrākos jautājumus saistībā ar reformu, uz kuriem redakcija pēc iespējas centīsies rast atbildes, un tās tiks publicētas attiecīgajā speciālizdevumā.

Tikšanās laikā “Jurista Vārda” galvenā redaktore Dina Gailīte un galvenās redaktores vietniece Sannija Matule klātesošos arī iepazīstinās ar žurnāla tapšanas norisi un iespējām tajā publicēties. Pasākums ir publisks un tajā notiks gan fotografēšana, gan filmēšana, un attiecīgi personām, kuras nevēlas tikt iekļautas foto vai videomateriālā, tikšanās laikā par to lūgums informēt organizatorus.

Par “Jurista Vārdu”

Nedēļas žurnāls „Jurista Vārds” (izdevējs - “Latvijas Vēstnesis”) ir lielākais periodiskais, specializētais, tieslietām veltītais izdevums Latvijā. Tas šobrīd ir lielākais un nozīmīgākais Latvijas juristu neklātienes domu apmaiņas forums un profesionālās tālākizglītības instruments, kā arī būtiskākais informācijas avots par norisēm tieslietās. “Jurista Vārds” ir daļa no oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” valsts, pilsoniskās un tiesiskās informācijas platformas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI