DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

Latvijā norisināsies Erasmus dienu pasākumi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Erasmus+ projektu īstenotāji pirmo reizi piedalīsies Eiropas mēroga iniciatīvā “Erasmus dienas”, organizējot pasākumus, kuros dalīsies ar  Erasmus+ projektu rezultātiem un ieguvumiem no starptautiskās mobilitātes, vienlaikus izceļot Eiropas vērtības. “Erasmus dienas” notiks no 10. līdz 12. oktobrim, un šobrīd festivāla pasākumu kartē jau reģistrēti vairāk nekā 35 pasākumi visā Latvijā.

Vairāki pasākumi norisināsies Rīgā, piemēram, Rīgas Stradiņa universitāte 10. oktobrī organizēs Erasmus+ kulinārijas piedzīvojumu un prezentēs Erasmus+ absolventu recepšu grāmatu, bet Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā (RTRIT) 11. oktobrī notiks pieredzes stāstu pasākums, kurā savos iespaidos dalīsies gan audzēkņi, kuri devušies praksē uz ārvalstīm, gan jaunieši, kuri par savu Erasmus+ mobilitātes galamērķi izvēlējušies Latviju.

Pasākumus organizēs arī Erasmus+  projektu īstenotāji Kurzemē – Liepājā, Grobiņā, Ventspilī, Kuldīgā, Talsos un Brocēnos. Liepājas Universitātē 10. oktobrī atklās izstādi “Iedvesmas pietura”. Izstāde būs veidota no Erasmus+ studijās un praksē bijušo studentu iesūtītajām fotogrāfijām un veiksmes stāstiem, lai iedvesmotu citus studentus izmantot programmas piedāvātās iespējas. Ventspils pirmsskolas izglītības iestādē “Pasaka” 10. oktobrī notiks projektā izveidotās grāmatas “Melnais sivēns dodas pie draugiem” atvēršanas svētki. Savukārt Kuldīgas 2. vidusskolā 11. oktobrī, noslēdzot Erasmus+ projektu  “Eiropas pasakas sanāk kopā”, skolēni zibakcijā ar saviem zīmējumiem veidos garāko pasaku ceļu.

Iniciatīvā “Erasmus dienas” aktīvi iesaistījušās arī izglītības iestādes Latgalē - Rēzeknē, Daugavpilī, Dagdā un Ludzā. Piemēram, Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolā 10. oktobrī notiks zibakcija “Ieklausies Erasmus+ mūzikā bez robežām”. Muzikāls pasākums gaidāms arī Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolā, kur 10. oktobrī audzēkņi Erasmus+ projekta ietvaros sniegs koncertu kopā ar jaunajiem mūziķiem no Somijas un  Portugāles. Savukārt Ludzas ģimnāzijā skolotāji dalīsies pieredzē par projektu rakstīšanas procesu – sadarbības partneru izvēli, aktivitāšu organizēšanu un atskaišu sagatavošanu.

Pasākumi norisināsies arī Vidzemē, piemēram, Siguldā, Smiltenē, Gulbenē, Dikļos, Kocēnos, Koknesē un Pālē. Jura Neikena Dikļu pamatskolā 10. oktobrī skolēni un skolotāji iesaistīties diskusijā par Erasmus+ projektos gūto pieredzi un starptautiskās mobilitātes izaicinājumiem, bet Grundzāles pamatskolā 11. oktobrī interesenti pulcēsies seminārā par Erasmus+ projektu īstenošanu un iespējām tajos. Savukārt Pāles pamatskolā 10. oktobrī notiks prezentācijas un sarunas par skolas projektiem, kas vērsti uz iekļaušanu un dažādības pieņemšanu.

“Erasmus dienas” ir Francijas nacionālās Erasmus+ aģentūras iniciatīva, kuru atbalsta Eiropas Komisija. Pasākumus aicināti rīkot projektu īstenotāji, kuri pārstāv dažādus izglītības līmeņus – no pirmsskolas izglītības iestādēm līdz pat augstskolām. Karte, kurā redzami visi iniciatīvā “Erasmus dienas” notiekošie pasākumi Eiropā un sīkāka informācija par tiem, ir pieejama šeit: https://www.erasmusdays.eu/.

Izglītības un zinātnes ministrija ir atbildīgā ministrija par Eiropas Savienības  Erasmus+ programmas īstenošanu Latvijā, savukārt Valsts izglītības attīstības aģentūra un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra nodrošina Erasmus+ programmas ieviešanu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI