DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Sludinās jaunu konkursu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Rīgā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas domes Mājokļu un vides departamentam ir uzdots divu nedēļu laikā sagatavot dokumentāciju, lai varētu izsludināt iepirkuma procedūru, kurā izvēlēsies jaunus sadzīves atkritumu sniegšanas pakalpojuma sniedzējus. To pirmdien, 7. oktobrī, paziņoja Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs pēc sanāksmes, kurā tika apspriesta situācija pēc Administratīvās apgabaltiesas sprieduma atstāt spēkā Konkurences padomes lēmumu par pagaidu noregulējuma piemērošanu Rīgas atkritumu apsaimniekošanas tirgū.

O.Burovs arī pastāstīja, ka ir paredzēts Rīgu sadalīt četrās atkritumu apsaimniekošanas zonās, pa divām zonām katrā Daugavas pusē. Kā iespējamās robežšķirtnes varētu būt Brīvības iela un K.Ulmaņa gatve. Katrs uzņēmējs varēs iesniegt savus piedāvājumus pakalpojuma sniegšanai vienā, divās vai trijās zonās. Līgumu darbības termiņš būs līdz septiņiem gadiem, jo no uzņēmējiem tiks prasītas investīcijas, lai nodrošinātu kvalitatīvu un Eiropas Savienības prasībām atbilstošu sadzīves atkritumu apsaimniekošanu.

O.Burovs sacīja: „Esmu gandarīts par šodien panākto vienošanos, kas tapusi ciešā sadarbībā ar pārraugošās ministrijas pārstāvju dalību. Lai arī vēl ir vairāki neatrisināti jautājumi, kā, piemēram, pašvaldības līgumattiecības ar uzņēmumu „Tīrīga,” pie kuriem turpina strādāt juristi, tomēr ļoti ceru, ka jaunie atkritumu apsaimniekošanas līgumi sāks darboties jau nākamā gada pirmajā ceturksnī.”

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietniece vides aizsardzības jautājumos Alda Ozola, kura arī piedalījās sanāksmē, informēja, ka jau ir sagatavoti grozījumi Atkritumu apsaimniekošanas likumā, kas paredz Rīgu sadalīt zonās, kā arī tajos ir paredzēts, ka līdzšinējie pakalpojuma sniedzēji varēs turpināt darbu līdz sāks strādāt jaunie operatori, bet ne ilgāk kā sešus mēnešus. Tādējādi Rīgā būs iespējams nodrošināt nepārtrauktu pakalpojuma sniegšanu arī pēc 11. decembra, kad beigsies ārkārtējā situācija.

Iedzīvotāju un juridisko personu ievērībai – šobrīd nekādas darbības saistībā ar atkritumu līgumu slēgšanu vai pārslēgšanu nav jāveic, izņemot tās privātpersonas, kurām pakalpojumu sniedza „Pilsētvides serviss”. Šiem klientiem ir jānoslēdz vienošanās par iepriekšējo līgumu noteikumu pārņemšanu ar uzņēmumu „Eco Baltia vide”.

Neskaidrību gadījumā lūgums zvanīt pa tālruni 67 474 700 (darba laikā) vai rakstīt uz: atkritumi@riga.lv; Twitter: @RigasDome; Facebook: @Riga.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI