DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Aicina tūrisma uzņēmumus iepazīt Zaļās Atslēgas ekosertifikācijas programmu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai veicinātu tūrisma un viesmīlības nozares izpratni par vides ietekmju mazināšanu un sniegtu atbalstu uzņēmumiem, kas vēlas uzlabot savus vides rādītājus, reaģējot uz arvien lielāku patērētāju uzmanību ilgtspējīgas attīstības jautājumiem, Vides izglītības fonds aicina viesnīcas, kempingus un citus tūrisma uzņēmumus pieteikties bezmaksas konsultācijām par Zaļās Atslēgas ekosertifikācijas sistēmas prasībām.

Atbalsta ietvaros viesnīcām tiks nodrošināta klātienes vizīte, iepazīstināšana ar ekosertifikācijas programmu prasībām. Tāpat arī tiks veikts tehniskais izvērtējums par viesnīcas esošo situāciju un rīcībām resursu taupībā un vides ietekmju samazināšanā, atbilstoši Zaļās Atslēgas programmas prasībām, lai viesnīcas intereses gadījumā var turpināt ceļu uz sertifikācijas statusa saņemšanu.
 
Neatkarīgi no vēlmes turpmākajai sertifikācijai tieši Zaļās Atslēgas sistēmā, šīs konsultācijas palīdzēs viesnīcām izprast savu esošo vides ietekmi, iespējas ekonomiski efektīvām rīcībām vides resursu taupībā, kā arī ekosertifikācijas programmu prasības.
 
Zaļās Atslēgas programma ir pasaulē visstraujāk augošais tūrisma ekosertifikāts, kas pašreiz apvieno vairāk kā 3100 viesnīcas, kempingus, restorānus, konferenču, kā arī izklaides un informācijas centrus 57 valstīs. Tā ir viena no piecām Starptautiskā Vides izglītības fonda programmām līdztekus Zilā Karoga ekosertifikācijas sistēmai, kā arī vides izglītības programmām EkoskolasJaunie Vides reportieri un Izzini mežu.
 
Ieinteresētie uzņēmumi un institūcijas (viesnīcas, kempingi, restorāni, konferenču un izglītības centri) var reģistrēties konsultācijām līdz 20. oktobrim, rakstot uz fonds@videsfonds.lv. Individuālās konsultācijas un priekšauditi viesnīcās norisināsies no 20. oktobra līdz 20. novembrim pēc iepriekšējas vienošanās, lai sniegtu iespēju ieinteresētajiem tūrisma uzņēmumiem sagatavot dokumentāciju Zaļās Atslēgas sertifikācijas pēdējai pieteikšanās kārtai 2019. gadā, kas noslēgsies 10. decembrī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI