DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Z. Kalniņa-Lukaševica: cīņai pret dezinformāciju ir nepieciešama koordinēta ilgtermiņa pieeja

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 4. oktobrī Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica tikās ar Slovākijas Ārlietu un Eiropas lietu ministrijas valsts sekretāru Františeku Ružičku(FrantišekRužička) un apsprieda Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžeta nozīmīgākos jautājumus, breksitu, drošības politiku un dezinformācijas radītos draudus.

Sarunā par daudzgadu budžetu tika akcentēta nepieciešamība paredzēt pietiekamu finansējumu Kohēzijas politikai un nodrošināt lauksaimniecības tiešmaksājumu taisnīgu izlīdzināšanu. Nozīmīga ir ES daudzgadu budžeta savlaicīga apstiprināšana. Parlamentārā sekretāre arī uzsvēra projekta Rail Baltica nozīmi reģiona attīstībai un nepieciešamību nodrošināt tā pabeigšanai pietiekamu ES budžeta finansējumu.

Būtiska uzmanība tika veltīta stratēģiskai komunikācijai, tostarp ES Rīcības plānam cīņai pret dezinformāciju, kā arī  Slovākijas un Latvijas pieredzei. Z. Kalniņa-Lukaševica pateicās Slovākijai par pievienošanos un atbalstu NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centram, nosūtot darbam Rīgā savu ekspertu.

“Cīņai pret dezinformāciju ir nepieciešama koordinēta un sistemātiska ilgtermiņa pieeja, jāstiprina ES Stratēģiskās komunikācijas operatīvās grupa, jāpanāk lielāka sociālo mediju atbildība un caurspīdīgums,” uzsvēra parlamentārā sekretāre.

Sarunā tika izteikta īpaša pateicība Slovākijai par dalību NATO daudznacionālajā kaujas grupā Ādažu militārajā bāzē. “Mēs augstu novērtējam Slovākijas dalību Kanādas vadītājā NATO kaujas grupā Latvijā, jo tas ir būtisks ieguldījums gan Latvijas, gan visas alianses drošībā,” teica Z. Kalniņa-Lukaševica.

Z. Kalniņa-Lukaševica un F. Ružička pauda gandarījumu par labajām un ciešajām Latvijas un Slovākijas divpusējām attiecībām, aktīvo politisko dialogu, kopīgām interesēm.

Informācijai

Slovākijas Ārlietu un Eiropas lietu ministrijas valsts sekretārs F. Ružička un delegācija divpusējā darba vizītē Latvijā uzturējās no 3. līdz 4. oktobrim, tiekoties STRATCOM centrā ar tā vadību, Saeimā ar Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju, kā arī apmeklējot Latvijas Okupācijas muzeja izstādi “Čekas vēsture Latvijā” un Latvijas Nacionālo bibliotēku.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI