DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Valmierā godina skolotājus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

3.oktobrī Valmieras Drāmas teātrī, tuvojošās Skolotāju dienas noskaņās, jau tradicionāli pulcējās Valmieras pilsētas pašvaldības izglītības iestāžu skolotāji, kuri tika godināti par nozīmīgu ieguldījumu pedagoģiskajā darbā un ievērojamiem sasniegumiem izglītībā.   

“Valmieras mērķis ir nodrošināt kvalitatīvas izglītības iespējas ikvienam skolēnam. Skolotāji velta daudz laika un uzmanības, lai bērniem Valmierā būtu individuāla pieeja, lai varētu attīstīt katra talantus, sekmēt izaugsmi un pēc iespējas labāk iekļaut mācību procesā. Novērtēju skolotāju ieguldīto darbu mazāko valmieriešu izglītošanā un pateicos skolotājiem par jauniem atklājumiem, par dalīšanos pieredzē un zināšanām, ko viņi sniedz jaunajai paaudzei! Skolotāja profesija ir ļoti īpaša, zinoši un motivēti skolotāji ir pilsētas vērtība, tāpēc aicinu cienīt un lepoties ar viņiem! Lai skolotājiem nerimstošs entuziasms palīdzēt skolēniem izzināt pasauli, kā arī izdodas rast radošu un inovatīvu pieeju pedagoģiskajā darbā,” sveicot skolotājus, vēlēja Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.    

Pasākumā 11 Valmieras skolotājiem pasniegti Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Atzinības un Pateicības raksti, pateicoties par daudzveidīga un kvalitatīva mācību procesa nodrošināšanu, pedagoģisko ieguldījumu, skolēnu motivēšanu un talantu izkopšanu. IZM Atzinības rakstus saņēma: Valmieras sākumskolas skolotāja Larisa Stivriņa un interešu izglītības skolotājs Anzelms Tamanis, Valmieras Pārgaujas sākumskolas sporta skolotāja Tonija Vasere, Valmieras Bērnu sporta skolas direktore, vieglatlētikas trenere Līga Dzene, basketbola trenere Evija Brokāne un peldēšanas trenere Aiva Miķelsone, kā arī Valmieras Gaujas krasta vidusskolas – attīstības centra speciālā pedagoģe Mārīte Klapenkova Savukārt IZM Pateicības rakstus saņēma: Valmieras 5.vidusskolas skolotāja Līga Kliesmete, Valmieras Viestura vidusskolas skolotāja Ilze Jansone, Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzijas interešu izglītības skolotājs Krišjānis Salmiņš un Valmieras jaunatnes centra “Vinda” skolotājs Gunārs Puriņš.  

Pasākumā sveikti arī 25 Valmieras pilsētas pašvaldības apbalvojuma “Balva izglītībā” 2019.gada laureāti par īpašu ieguldījumu pedagoģiskajā darbā.

Par nozīmīgu ieguldījumu un radošu pieeju atrašanu darbā ar pašiem mazākajiem valmieriešiem apbalvojums piešķirts Valmieras 2.vidusskolas pirmsskolas izglītības skolotājai Lienei Vingrei, pirmsskolas izglītības iestādes “Vālodzīte” struktūrvienības “Krācītes” skolotājai Ingai Čerņavskai, pirmsskolas izglītības iestādes “Sprīdītis” logopēdei Ilzei Vītolai, pirmsskolas izglītības iestādes “Ezītis” skolotājai Evitai Vēverei, pirmsskolas izglītības iestādes “Ezītis” struktūrvienības “Ābelīte” skolotājai Amelitai Ansonei, pirmsskolas izglītības iestādes “Kārliena” skolotājai Dacei Podai un pirmsskolas izglītības iestādes “Kārliena” struktūrvienības “Pienenīte” mūzikas skolotājai Ullai Grinbergai.

Apbalvojums piešķirts Valmieras sākumskolas vispārējās pamatizglītības skolotājai Stellai Bergai. Valmieras pilsētas pašvaldības apbalvojumu saņēma arī šādi vispārējās vidējās izglītības skolotāji: Valmieras Valsts ģimnāzijas skolotājas Sarmīte Rudzīte un Dagnija Feldhūne, Valmieras 5.vidusskolas skolotāja Aija Zaķe, Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzijas skolotāja Agita Ziņģīte, Valmieras 2.vidusskolas skolotāja Tatjana Koļesņikova un  Sarmīte Allika no Valmieras Viestura vidusskolas.

2019.gadā “Balvu izglītībā” saņēma arī Valmieras sākumskolas speciālās izglītības skolotāja Guna Radziņa, Valmieras Pārgaujas sākumskolas sociālā pedagoģe Anita Knospiņa, Valmieras 5.vidusskolas izglītības psiholoģe Inita Trapāne, Valmieras Viestura vidusskolas interešu izglītības skolotāja Līga Gacka, Valmieras Gaujas krasta vidusskolas – attīstības centra speciālās izglītības skolotājas Gunta Dundure un Anita Kalniņa, Valmieras Bērnu sporta skolas vieglatlētikas treneris Raitis Ravinskis un Valmieras Jaunatnes centra “Vinda” interešu izglītības skolotājs Sandis Krasts. 

Tāpat apbalvojums piešķirts Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolas direktores vietniecei izglītības jomā un mākslas projektu vadītājai Gitai Dukurei, Valmieras Pārgaujas sākumskolas direktora vietniekam izglītības jomā Kasparam Žogotam un Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzijas direktorei Agitai Zariņai par izglītības iestādes darba nodrošināšanu ēkas pārbūves laikā, veiksmīgu sadarbību ar pašvaldības iestādēm un Vidzemes Augstskolu,  profesionālu kolektīva vadību, iegūstot valsts ģimnāzijas statusu 2019. gadā.

Apbalvojums “Balva izglītībā” tiek pasniegts kopš 2008.gada, pamatojoties uz izglītības iestāžu padomes lēmumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI