DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra
1
1

LP organizē pastkaršu sūtīšanas entuziastu tikšanos

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atzīmējot jau 50.Pasaules pasta dienu, Latvijas Pasts organizē tradicionālo Latvijas pastkaršu sūtītāju un starptautiskās Postcrossing kustības dalībnieku tikšanos, lai iepazīstinātu ar aktuālajām tendencēm pasta nozares attīstībā un industrijas šābrīža izaicinājumiem. Tikšanās laikā tiks prezentēta īpaši pasākumam veidota personalizētā pastmarka un pastkarte. Kā ierasts, postkroseri varēs nosūtīt pastkartes kādam vēstuļu draugam visā pasaulē. Pasākums notiks 2019.gada 10.oktobrī plkst.16 SPIIKIIZI Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 17a.

Šogad Pasaules pasta dienas svinības ir īpašas, jo 192 Pasaules Pasta savienības (Universal Postal Union) dalībvalstīs šī diena tiek svinēta jau 50.reizi. Nozares svētki kopš 1969.gada 9.oktobra tiek atzīmēti ar mērķi veidot izpratni par pasta lomu cilvēku un uzņēmumu ikdienas dzīvē, kā arī šīs jomas ieguldījumu pasaules sociālajā un ekonomiskajā attīstībā.  

Atzīmējot Pasaules pasta dienu, Latvijas Pasts tradicionāli pulcē pastkaršu sūtīšanas entuziastus, popularizējot pastkaršu sūtīšanu un piesaistot jauniešu un kolekcionāru uzmanību šim aizraujošajam vaļaspriekam. Šoreiz apmeklētāji varēs sīkāk iepazīties ar pasta nozares aktuālajiem izaicinājumiem un tehnoloģiju laikmeta sniegtajām iespējām, kas pēdējos gados būtiski mainījusi pasta uzņēmumu attīstību visā pasaulē.

Kā ierasts, tikšanās notiks radošā gaisotnē, aicinot piedalīties ikvienu, kam patīk sūtīt un saņemt pastkartes no visas pasaules. Latvijas Pasts ir sarūpējis īpaša dizaina pastkarti un personalizēto pastmarku, kuru ikviens dalībnieks varēs nosūtīt kādam vēstuļu draugam visā pasaulē. 

Dalība starptautiskajā kustībā Postcrossing var padarīt pastkastīti par īstiem pārsteigumiem pilnu. Reģistrējoties interneta vietnē www.postcrossing.com un saņemot nezināma adresāta pasta adresi, jaunais lietotājs nosūta pirmo pastkarti. To izdarot, sūtītājs var būt pārliecināts, ka arī pretī saņems vismaz vienu pastkarti no postkrosera, kurš, iespējams, dzīvo pavisam citā pasaules malā. Pēc pastkartes saņemšanas tā jāreģistrē mājas lapā www.postcrossing.com un jālūkojas pēc nākamā pastkaršu drauga.                                                                                                         

Starptautiskajā Postcrossing kustībā piedalās vairāk nekā 778 500 cilvēku no vairāk nekā 200 pasaules valstīm. Arī Latvijas iedzīvotāji ir aktīvi postkroseri – viņu skaits šobrīd pārsniedz 3360 cilvēku, kuri nosūtījuši ap 316 780 pastkaršu, tādējādi Latvija ierindojas 27.vietā pasaulē pēc projekta ietvaros nosūtīto pastkaršu skaita.

Pastkaršu sūtītāju entuziasti un globālās Postcrossing kustības dalībnieki Latvijas Pastā tiek pulcēti kopš 2011.gada, un šī būs jau 16.tikšanās reize. Arī Latvijas Pasts ir Postcrossing kustības dalībnieks kopš 2010.gada – daļu no saņemtajām pastkartēm iespējams aplūkot šeit

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI