DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

Norisinājās XVII robežsargu norīkojumu sacensības

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Š.g. 24. – 26.septembrī Valsts robežsardzes koledžā norisinājās Valsts robežsardzes XVII robežsargu norīkojumu sacensības.

Sacensībās piedalījās Valsts robežsardzes Viļakas, Ludzas, Daugavpils, Ventspils, Rīgas, Aviācijas pārvalžu komandas un Valsts robežsardzes koledžas komanda. Papildus tam, sacensībās piedalījās Igaunijas Republikas un Lietuvas Republikas Robežsardzes komandas (atsevišķos sacensību kontroles punktos, ārpus kopējā vērtējuma), kā arī Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas skolēni, kuri apgūst vispārējās vidējās izglītības profesionāli orientētā virziena programmu „Valsts robežas drošība”.

Sacensības norisinājās trīs dienas, kuru laikā komandas veica noteiktā secībā 13 kontroles punktus. Komandas uzstājās ar prezentāciju par tēmu „Robežsargs nākamajā simtgadē. Izaicinājumi jaunajām paaudzēm”, veica svešvalodas (angļu) zināšanu pārbaudi, ieguva personas biometrijas datus, pārbaudīja transportlīdzekļus un personas, sniedza pirmo palīdzību cietušajiem un veica veiklības braucienus ar automašīnu.

Komandas ar topogrāfiskās kartes palīdzību meklēja kontrolpunktus, veica dažādus uzdevumus, pārvietojoties pa distanci, kā arī sacentās konkursā „Robežsargu prāta veiklība” un praktiskā šaušanā.

Valsts robežsardzes XVII robežsargu norīkojumu sacensībās godalgoto 1.vietu izcīnīja Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes komanda, 2.vietu – Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes komanda un 3.vietu – Valsts robežsardzes Viļakas pārvaldes komanda.

Kopējā vērtējumā ar Valsts robežsardzes koledžas un ārzemju komandu dalību labākos rezultātus uzrādīja Valsts robežsardzes koledžas komanda, bet Lietuvas komanda palika 4.vietā.

Sacensību mērķis ir pilnveidot un nostiprināt robežsargu profesionālās zināšanas un praktiskās iemaņas, veicot robežkontroli un imigrācijas kontroli.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI