DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Rīgas dome
Izglītības, kultūras un sporta departaments
02. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Aktīvas senioru organizācijas aicina uz pasākumu “Senioru radošuma kalve”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Oktobra sākumā visā pasaulē tiek svinēta Starptautiskā senioru diena. Atzīmējot to un uzsverot senioru nozīmi Latvijas sabiedrībā, otrdien, 8. oktobrī, no plkst. 13.00 nevalstisko organizāciju pārstāvji, seniori un ikviens interesents aicināts uz NVO namu (Rīga, Ieriķu 43a), kur notiks pasākums “Senioru radošuma kalve”.

Pasākuma mērķis ir pulcēt dažādas nevalstiskas organizācijas, kuru biedru rindās darbojas galvenokārt seniori, lai demonstrētu, cik radoši, rosīgi un izdomas bagāti viņi ir. Svarīgi ir parādīt, ko seniorus apvienojošās organizācijās var darīt, kā arī mudināt viņus nevis sēdēt mājās, bet saturīgi pavadīt brīvo laiku un būt aktīviem.  

Pasākuma pirmajā daļā plkst. 13.00 visi interesenti tiek aicināti uz senioru NVO atvērto durvju nodarbībām, kurās 4 organizāciju pārstāvji iepazīstinās ar radošajām, kustību vai sportiskajām aktivitātēm. Savu darbību prezentēs "Rīgas Sporta Veterānu klubs", aicinot uz galda spēlēm, biedrība “Pensionāru iespēju centrs” rādīs dažādus rokdarbu tapšanas knifus, Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas invalīdu apvienība "Aizvējš" aicinās iesaistīties kustību nodarbībās. Savukārt biedrība “Rīgas aktīvo senioru alianse” rādīs un stāstīs par vairākiem nodarbību veidiem – pērļošanu, gleznošanu, līnijdejām, kā arī aicinās klātesošos uz diskusiju, kurai pamatā nesen izdotā psiholoģijas doktores Dzidras Meikšānes grāmata “Otrpus kalnam: pārdomas no seniora senioram”.

Turpinājumā, plkst 15.00, visiem dalībniekiem būs iespēja noklausīties psiholoģes - asistentes, miofasciālās tehnikas speciālistes Sarmītes Baumanes lekciju "Kur paliek mūsu jaunība?", kurā tiks runāts par ikdienas ieradumiem, kas dara mūs vecākus gan vizuāli, gan fiziski.

Pasākuma trešajā daļā – plkst. 16.00 apmeklētājus sagaida muzikāli un deju sveicieni. Koncertā uzstāsies līnijdeju kopa “Aizvējš”, tradicionālās kultūras centra “Rada” vokālais ansamblis “Kama”, līnijdeju kopa “Rasa” un Latvijas sieviešu invalīdu asociācijas “Aspazija” dalībnieces.  Noslēgumā - sirsnīgas sarunas un atspirdzinājumi.

Pasākumu rīko Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Projektu un sabiedrības integrācijas nodaļas Nevalstisko organizāciju atbalsta sektors sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām.

Laipni aicināti visi interesenti!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI