DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Edgars Rinkēvičs piedalīsies Varšavas drošības forumā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 2. oktobrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalīsies ikgadējā Varšavas drošības forumā. Šogad uzmanības centrā būs NATO dibināšanas 70. jubileja, kā arī citu nozīmīgu notikumu gadskārtas, tostarp 15. un 20. gadadiena kopš reģiona valstu, tostarp Latvijas, iestāšanās NATO un Eiropas Savienībā. Atskatoties uz minētajiem notikumiem un to vēsturisko nozīmi, forumā tiks pārrunāti arī turpmākie soļi Eiroatlantiskās drošības stiprināšanā.

E. Rinkēvičs piedalīsies paneļdiskusijā “Trīs jūras: Centrāleiropas drošība arvien sarežģītākā pasaulē” (Three Seas: Central Europe’s Security in a World of Greater Complexity), kurā kopā ar Polijas ārlietu ministru Jaceku Čaputoviču (Jacek Czaputowicz) un Horvātijas parlamenta pārstāvi, bijušo ārlietu un Eiropas lietu ministri Vesnu Pusiču (Vesna Pusič) diskutēs par aktuālajiem reģiona drošības izaicinājumiem. Tiks pārrunāti tādi aspekti kā noteikumos balstītas starptautiskās kārtības saglabāšana, sabiedroto kopīgi soļi, vēršoties pret Krievijas radītajiem militārajiem izaicinājumiem, kā arī reģiona valstu ekonomiskās sadarbības veicināšana. 

Ciešākas ekonomiskās sadarbības veidošanas kontekstā tiks diskutēts par Trīs jūru iniciatīvu un tās ģeopolitisko nozīmi. Tiks apspriesta arī iniciatīvas loma kohēzijas un transatlantiskās sadarbības stiprināšanā, kā arī reģiona attīstības un savienojamības veicināšanā.

Foruma laikā ministrs uzstāsies tematiskajā diskusijā “Latvija un NATO: Baltijas valstis kā Alianses austrumu flanga daļa” (Latvia and NATO: The Baltic States as part of the Eastern Flank), kurā vēstīs par Latvijas ieguldījumu kolektīvās aizsardzības stiprināšanā, akcentējot nepieciešamību turpināt alianses pielāgošanos, lai reaģētu uz aktuālajiem drošības izaicinājumiem.

Informācijai

Varšavas drošības forums tiek rīkots ik gadu kopš 2014. gada, lai veicinātu izpratni par Eiropas un NATO drošības politiku, veidojot dialogu starp politikas veidotājiem un akadēmisko aprindu pārstāvjiem.

Papildu informācija par foruma norisi iegūstama foruma mājaslapā: http://warsawsecurityforum.org/.

Trīs jūru iniciatīvas sadarbības forumu veido 12 ES valstis: Austrija, Bulgārija, Čehija, Horvātija, Igaunija, Latvija, Lietuva, Polija, Rumānija, Slovākija, Slovēnija, Ungārija. Iniciatīva izveidota ar mērķi nodrošināt politisku atbalstu nozīmīgu reģionālu projektu īstenošanai šādās jomās: enerģētika, transports, digitālā komunikācija.

2019. gada 5. un 6. jūnijā Trīs jūru iniciatīvas samits notika Slovēnijā. 2020. gadā samits notiks Igaunijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI