DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Valsts pārvaldes komisija iztaujās ministru J. Pūci par administratīvi teritoriālo reformu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija uz sēdi trešdien, 2.oktobrī, aicinājusi vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Juri Pūci, lai pārrunātu plānotās izmaiņas administratīvi teritoriālajā iedalījumā.

“Atbildīgā ministrija ir sagatavojusi konceptuālo ziņojumu valdībai par teritoriālo reformu, kas paredz līdz 2021.gadam, apvienojot virkni līdzšinējo novadu, izveidot 36 pašvaldības, un valdībai ir uzdots līdz 1.decembrim Saeimā iesniegt likumprojektu par jauno teritoriālo iedalījumu. Tāpēc komisija aicinājusi ministru uz diskusiju, lai pārrunātu reformas īstenošanas gaitu, tostarp, vai novadu apvienošanā ņemti vērā iedzīvotājiem svarīgi jautājumi, piemēram, par skolu, bērnudārzu, sabiedriskā transporta, veselības aprūpes un sociālo pakalpojumu pieejamību,“ pirms sēdes pauž Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētāja Inga Goldberga.

Saeima šī gada 21.martā pieņēma lēmumu turpināt 1998.gadā iesākto  teritoriālo reformu un līdz 2021.gadam izveidot ekonomiski attīstīties spējīgas administratīvās teritorijas ar vietējām pašvaldībām, kas spēj nodrošināt tām likumos noteikto autonomo funkciju izpildi salīdzināmā kvalitātē un pieejamībā, sniedzot kvalitatīvus pakalpojumus iedzīvotājiem par samērīgām izmaksām.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde trešdien, 2.oktobrī, sāksies pulksten 10.00, un tā notiks komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 16, 308.telpā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI