DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrs atklās kiberdrošības konferenci “Kiberšahs 2019”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 2. oktobrī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalīsies ikgadējās starptautiskās kiberdrošības konferences “Kiberšahs 2019” atklāšanā.

Konferenci “Kiberšahs 2019” organizē Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija (CERT.LV) un Informācijas sistēmu audita un vadības asociācijas (ISACA) Latvijas nodaļa.

Šogad konferences dalībnieki diskutēs par sociālo inženieriju un kiberoperācijām, aplūkojot šos tematus no politiskajiem, tehniskajiem un drošības aspektiem, kā arī apspriedīs jaunākās kiberdrošības tendences un tehnoloģijas, tai skaitā 5G attīstību.

Pirmo reizi konferences ietvaros CERT.LV rīkos īpašas kiberdrošības sacensības „Capture the Flag”, kas radītas, lai aicinātu spēles dalībniekus stāties pretī dažādiem kiberdrošības izaicinājumiem. Konferences dalībniekiem būs iespēja  arī piedalīties kiberdrošības izlaušanās spēlē jeb “escape room”, kuru izstrādājis uzņēmums “PricewaterhouseCoopers”.

Kiberdrošības konferencē “Kiberšahs 2019” piedalīsies ap 650 informācijas tehnoloģiju drošības speciālistu un interesentu. Konferencē uzstāsies kiberdrošības eksperti no Amerikas Savienotajām Valstīm, Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Austrijas, Igaunijas, Izraēlas, Latvijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Slovākijas, Somijas, Šveices un Vācijas.

Konference “Kiberšahs 2019” norisinās Eiropas kiberdrošības mēneša ietvaros. Eiropas kiberdrošības mēnesi organizē Eiropas Tīklu un informācijas drošības aģentūra sadarbībā ar Eiropas Komisiju. Šīs iniciatīvas mērķis  ir veicināt sabiedrības izpratni par kiberdrošības jautājumiem, pievērst iedzīvotāju uzmanību drošai informācijas tehnoloģiju lietošanai un datu apstrādei.

Kiberdrošības konference pirmo reizi norisināsies divas dienas – 2. un 3. oktobrī, un ikvienam interesentam būs iespēja vērot tās norisi tiešsaistē tīmekļvietnēs http://straume.lmt.lv www.cert.lv un www.facebook.com/certlv

CERT.LV ir “Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta” struktūrvienība, kas darbojas Aizsardzības ministrijas pakļautībā Informācijas tehnoloģiju drošības likuma ietvaros. CERT.LV misija ir veicināt informācijas tehnoloģiju drošību Latvijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI