DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Valdībā apstiprina VP amatpersonu jauno formas tērpu aprakstus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 1. oktobrī Ministru kabinets izdeva Iekšlietu ministrijas sagatavotos noteikumus par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm formas tērpa un atšķirības zīmju aprakstu. Līdz ar to tiek uzsākta pakāpeniska iekšlietu nozares dienestu amatpersonu jaunā parauga formas tērpa un atšķirības zīmju ieviešana.

Noteikumos paredzēts, ka Valsts policijas un Valsts policijas koledžas amatpersonu jaunos formas tērpus un atšķirības zīmes ievieš līdz 2024. gada 1. jūlijam. Līdz pilnīgai jauno formas tērpu ieviešanai amatpersonas izmantos arī līdzšinējos formas tērpus un atšķirības zīmes.

Jāatgādina, ka Valsts policijas jauno formas tērpu dizains ir mūsdienīgs, kvalitatīvs, vizuāli atšķirīgs un funkcionāls – ērts un atbilstošs dienesta uzdevumu pildīšanai Latvijai raksturīgajos klimatiskajos apstākļos. Policijas ikdienas formas tērpu komplektu dizains izstrādāts pēc daudzslāņu principa, savstarpēji papildinot komponentu materiālus un tehnoloģijas, kas paaugstina funkcionalitāti un formas tērpa ilgtspēju. Jaunās formas komponentos lietoti augstas redzamības krāsu materiāli, kas efektivizē policijas funkciju izpildi. Formas krāsu salikums izstrādāts ņemot vērā funkcionālās un estētiskās normas, kā arī radot vizuālu saderību ar Latvijas Mākslas akadēmijas studentu izstrādāto policijas auto jauno trafarējumu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI