DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība

Pabriks ar latviešu diasporu vienojas par ciešu sadarbību

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 1.oktobrī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikās ar Pasaules brīvo latviešu apvienības pārstāvjiem, lai pārrunātu aktualitātes aizsardzības jomā un ārvalstīs dzīvojošo latviešu iesaisti valsts aizsardzības stiprināšanā.

Aizsardzības ministrs iepazīstināja Pasaules brīvo latviešu apvienības izpilddirektoru Raitu Eglīti un valdes locekļus no ASV, Kanādas un citām valstīm ar Latvijas informatīvās telpas izaicinājumiem. Novērtējot līdzšinējo sadarbību, A.Pabriks aicināja sniegt atbalstu atspēkojot dezinformāciju mītnes zemēs un popularizējot Latvijas vērtības.

“Augstu novērtēju Pasaules brīvo latviešu apvienības ieguldījumu, kas jau gandrīz sešdesmit gadu garumā apvieno aktīvākos tautiešus visā pasaulē, lai nenogurstoši uzturētu Latvijas un latvietības ideju mūsu valsts okupācijas gados, kā arī mērķtiecīgi iesaistītos Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanas procesos un starptautiskās sadarbības veidošanā,” uzsver aizsardzības ministrs A.Pabriks. “Cieša sadarbība ar ārvalstīs dzīvojošajiem latviešiem Latvijai ir īpaši svarīga šobrīd, kad saskaramies ar dažādām dezinformācijas aktivitātēm nacionālajā un starptautiskajā vidē.”

A.Pabriks atzīmēja latviešu diasporas nozīmi visaptverošas valsts aizsardzības ieviešanā un aicināja arī turpmāk aktīvi aizstāvēt Latvijas valsts un latviešu tautas intereses ārvalstīs, tādējādi kopīgi veicinot Latvijas valsts aizsardzību.

Jau rīt, 2.oktobrī, Mazajā Ģildē, Rīgā aizsardzības ministrs A.Pabriks uzrunās klātesošos Pasaules brīvo latviešu apvienības gadskārtējā valdes sēdes svinīgajā atklāšanas ceremonijā.

Pasaules brīvo latviešu apvienība – ārzemju latviešu centrālo organizāciju augstākā pārstāvība – dibināta 1955. gada 23. oktobrī. Apvienības galvenais mērķis ir veicināt latviešu tautas uzplaukumu neatkarīgā, demokrātiskā, kulturāli un saimnieciski attīstītā Latvijā, veicināt organizētas, ietekmīgas un vitālas latviešu kopienas uzturēšanu ārzemēs un sekmēt latviešu tautas vienotību pasaulē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI