DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Dzirkstošā vīna stikla pudelēs varēs pārdot un eksportēt arī cita veida produkciju

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valdība otrdien, 1. oktobrī, apstiprinājusi Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos noteikumus par prasībām dzirkstošajam vīnam paredzētu stikla pudeļu un to aizkorķējuma izmantošanai.

ES valstīs ir obligāta prasība īpaša veida pudeles un aizbāžņus izmantot dzirkstošo vīnu, kvalitatīvu dzirkstošo vīnu un kvalitatīvu aromātisko dzirkstošo vīnu tirdzniecībai un eksportam. Bet ir ES stājies spēkā regulējums, kas paredz atkāpes dalībvalstīm, nosakot šāda veida pudeļu un aizbāžņu izmantošanu arī citiem dzērieniem.

Jaunie Ministru kabineta noteikumi paredz, ka turpmāk dzirkstošajam vīnam paredzētajā stikla pudelē ar sēņveida aizbāzni Latvijā varēs tirgot un eksportēt arī citus produktus - aromatizētus vīnus, aromatizētus vīna dzērienus, aromatizētus vīna kokteiļus, gāzētus dzirkstošus vīnus, pusdzirkstošus vīnus, gāzētus pusdzirkstošus vīnus, kā arī produktus, kas iegūti no citiem augļiem un ogām (nevis vīnogām) un citām augu izcelsmes izejvielām, sidrus un produktus, kuru faktiskā spirta tilpumkoncentrācija nepārsniedz 1,2 procentus.

Noteikumi “Prasības dzirkstošajam vīnam paredzētu stikla pudeļu un to aizkorķējuma izmantošanai” stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI