DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Latvijā notiks atvērto durvju dienas sociālajos uzņēmumos

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 14. līdz 18.oktobrim Labklājības ministrija visā Latvijā izsludina Sociālās uzņēmējdarbības nedēļu, kas tiks atzīmēta ar dažādām aktivitātēm. Lai ikviens varētu iepazīties un izzināt klātienē, ko piedāvā un kā strādā sociālie uzņēmumi, no 15. līdz 17. oktobrim pirmo reizi šajos uzņēmumos norisināsies atvērto durvju dienas ar moto “Iepazīsti sociālos uzņēmējus, kuri dara pasauli labāku!”.

Atvērto durvju dienās pie sevis ciemos aicinās 10 sociālie uzņēmumi Rīgā, Ikšķilē, Siguldā un Valmierā - autoskola nedzirdīgiem cilvēkiem “Mobilizing”, bezatkritumu /zero waste/ kafejnīca “Cafe M”, apģērbu dizaina un ražošanas uzņēmuma “OWA”, atvērtā stikla dizaina studija/ darbnīca “Glass Point”, “Mammām un tētiem”, Veizāna deju skola, privātā sākumskola “Ķiparu Nams”, sociālais uzņēmums “Visi Var”, “RB Cafe" un zvanu centra “Sonido”.

“Latvijā oficiālā uzņēmuma likums darbojas jau pusotru gadu. Pa šo laiku ar oficiālu sociālā uzņēmuma statusu aktīvi darbojas 70 uzņēmumi. Šī biznesa uzsākšanai vai paplašināšanai ir iespējams saņemt ALTUM finanšu atbalstu granta veidā līdz pat 200 tūkstošiem eiro. Lai arī sociālā uzņēmējdarbība kļūst arvien populārāka visā pasaulē, tomēr lielai sabiedrības daļai par to ir maldīgs priekšstats, ka tā ir tikai labdarība. Mūsu sociālie uzņēmēji piedāvā ļoti dažādus un inovatīvus pakalpojumus, rada oriģinālas dizaina preces, izstrādā digitālos rīkus un kustību palīgierīces, kā arī saražoto preci eksportē. Atvērto durvju dienas ir lieliska iespēja, lai izzinātu šo uzņēmumu realitāti un to, kādu labumu ar savu darbu tie rada sabiedrībai, kā arī vērtīgi būs aprunāties ar uzņēmumu vadītājiem, jo sociālajā uzņēmējdarbībā īpaši nozīmīgs ir cilvēciskais faktors un patiesa vēlme strādāt sabiedrības labā” - aicina Labklājības ministrijas Darba tirgus politikas departamenta direktors, Sociālo uzņēmumu komisijas priekšsēdētājs Imants Lipskis.

Plašāka informācija par Atvērto durvju dienu norises laikiem, vietām un pieteikšanos - Labklājības ministrijas mājas lapā www.lm.gov.lv/upload/aktuali/Afisa.pdf un sociālā tīkla Facebook lapā www.facebook.com/labklajibasministrija/, sadaļā “Pasākumi”. Papildu informācija: Līga Ivanova, liga@sua.lv, 26464686.

Sociālās uzņēmējdarbības nedēļas ietvaros Labklājības ministrija aicina arī iepazīties ar četru sociālo uzņēmēju pieredzes stāstiem video formātā:

“RB Cafe” - https://youtu.be/TmyWJtZ1GPY

“Eņģeļu pasts” - https://youtu.be/4ok3QnRgxFY

“Torņkalna privātā vidusskola” - https://youtu.be/xmH_s4Hjchs

“Vigobot” - https://youtu.be/qIo4blGhOTg

Atbilstoši vispārpieņemtai starptautiskai praksei sociālais uzņēmums ir uzņēmums, kura galvenais mērķis ir radīt sociālu ietekmi un labumu sabiedrībai, nevis nodrošināt peļņu īpašniekiem. Šajā uzņēmējdarbības formā sociālā misija ir svarīgāka par peļņu – tā nav mērķis, bet līdzeklis. Peļņa tiek no jauna investēta sociālā mērķa īstenošanā, nevis pārdalīta. Latvijā sociālos uzņēmumus definē Sociālā uzņēmuma likums, kas stājās spēkā 2018. gada 1. aprīlī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI